Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvota od 9000

Prva u EU: Hrvatska prikupila potpise za temeljni dohodak

Hrvatska je prva država u EU koja je prikupil potrebnu kvotu potpisa
Facebook
15.10.2013.
u 17:15

Kvota za Hrvatsku iznosila je 9000 potpisa, a da bi EK raspravljala o inicijativi potrebno je unutar Europske unije prikupiti milijun potpisa do 14. siječnja 2014.

Hrvatska je postala prva država u Europi koja je dostigla kvotu potpisa potrebnih za raspravu o europskoj građanskoj inicijativi za temeljni dohodak u Europskoj komisiji, objavljeno je na Facebook-stranici Temeljni dohodak Hrvatska.

Kvota za Hrvatsku iznosila je 9000 potpisa, a da bi EK raspravljala o inicijativi potrebno je unutar Europske unije prikupiti milijun potpisa do 14. siječnja 2014.

Kako objašnjavaju organizatori ove inicijative, bezuvjetni temeljni dohodak je mjesečni iznos koji svaki građanin neke države ili teritorija (Europske unije, na primjer) svaki mjesec dobiva od države ili vlade. Građani dohodak primaju bez ikakve obveze, jedini uvjet je da žive na području države ili teritorija od čije vlade dobivaju dohodak.

Cilj inicijative je "uvesti temeljni dohodak u Hrvatsku kao model potpune i sigurne socijalne zaštite od siromaštva, gladi, bolesti, beskućništva i beznađa – i to za 100% hrvatskih građana, a ne samo za one koji će u budućnosti imati sreće da se zaposle na ono malo preostalih radnih mjesta".

>> Temeljni dohodak: U Hrvatskoj skupljeno čak 87% potpisa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije