Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pogledajte obračun Bože Petrova i Ivana Pernara u Saboru

Petrov ga je više puta pozvao da se drži teme, no Pernar je ustrajao da su njegove primjedbe vezane uz upravu te da je Ministarstvo uprave bilo pristrano, a Petrovu poručio da ga njegova retorika prije i poslije izbora podsjeća na Orwelovu Životinjsku farmu
14. listopada 2016. u 22:05 52 komentara 33150 prikaza
Sabor
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/9

Prva rasprava novog saborskog saziva o paketu zakonskih izmjena koje trebaju omogućiti sastavljanje nove Vlade i drugačiji ustroj državne uprave, 'urodila' je u petak navečer i prvom opomenom i oduzimanjem riječi jednom zastupniku - Ivanu Pernaru iz Živog zida.

Pernara je opomenuo, a potom mu oduzeo riječ predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov (Most) zamjerajući mu da se ne drži teme, nego govori mimo nje.

Pernar je, naime, ocijenio da će predloženom reformom uprave birokrata biti više, a ne manje, dok je prikaz u javnosti obratan. Požalio se i na loše iskustvo koje je imao s Ministarstvom uprave, koje je bilo "pod kontrolom Mosta", a koje je odbilo, umjesto Živog zida, registrirati stranku Živi zid Ivan Vilibor Sinčić (uz obrazloženje da su im nazivi previše slični).

Ministarstvo je dopustilo da se, uz postojeće stranke HSS i HSP registriraju HSS Stjepan Radić i HSP-AS, ali je ministrica uprave, odnosno njena zamjenica, to odbila u slučaju Živog zida, naveo je Pernar. Ministarstvu je zamjerio i što Živom zidu, po uzoru na druge stranke nije izašlo u suret kad je predalo zahtjev za registracijom stranke Jedina opcija.

sabor, konstituirajuća sjednica PRIJEDLOG U SABORU Evo koliko i koja ministarstva će imati Vlada Andreja Plenkovića! Petrov, Sabor Ministarstvo za demografiju Demograf prof. Akrap: Demografija je malo nespojiva sa socijalom

Petrov ga je više puta pozvao da se drži teme, no Pernar je ustrajao da su njegove primjedbe vezane uz upravu te da je Ministarstvo uprave bilo pristrano, a Petrovu poručio da ga njegova retorika prije i poslije izbora podsjeća na Orwelovu Životinjsku farmu. Petrov mu je izrekao opomenu, a kad je Pernar nastavio, izrekao mu je i opomenu s oduzimanjem riječi.

>> Pernar jedini glasovao protiv Petrova, ali podržao Opačić: Ona je žena, to je džentlmenska gesta

Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora
 • Noštromo:

  Sinčićeva ekipa će pokušati zamijeniti Petrinu. Pernaru je bilo bolje da je pokazao diplomu dipl. ing od Vladimire, ukoliko je ima.

 • Avatar popušite mi kurac smradovi
  popušite mi kurac smradovi:

  Glasali ste, uživajte...ovaj polupismeni lik nije nego za životinjsku farmu. Mislim na provokatora.

 • dernek:

  Znaci pored Stazica imamo sad i Zirinovskog blago onome ko dade glas za ovog zgubidana.