Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Demograf prof. Akrap: Demografija je malo nespojiva sa socijalom

Uvođenje Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku prokomentirao je pročelnik Katedre za demografiju zagrebačkog Ekonomskog fakulteta
15. listopada 2016. u 08:00 6 komentara 2180 prikaza
Petrov, Sabor
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Svi naši ugledni demografi bili su složni da je s obzirom na težinu demografskih problema Hrvatskoj nužno ministarstvo za demografiju, ali bili su protiv da bude spojeno s resorom socijale.

Uvođenje Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku pročelnik Katedre za demografiju zagrebačkog Ekonomskog fakulteta prof. dr. Anđelko Akrap prokomentirao je:

- Ne znam koji će biti ishod i ovlasti novog ministarstva, ali da se pitalo struku Ministarstvo za demografiju ne bi bilo zajedno s resorom socijale. Demografija mi je malo nespojiva sa socijalom, više bi pristajalo da je demografija u okviru regionalnog razvoja, no vidjet ćemo - kazao je.

>> Plenković o novoj Vladi: Intencija je da imamo 19 ministarstava i šest središnjih državnih ureda

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • Stipeprof:

    Za vrijeme komunizma broj stanovnika Hrvatske povećao se za milijun ljudi. Od kad imamo "samostalnu, slobodnu i suverenu" Hrvatsku smanjio se za milijun ljudi. Hrvati su (navodno) tisuću godina sanjali da imaju vlastitu državu. Od kad su je dobili bježe ... prikaži još!e iz nje glavom bez obzira.

  • osica:

    gospodine prof. Akrap. Možda i nije nespojivo "demografija i socijala", jer kod se demografija , nužno, "osim zaštićenih zvijezda" naslanja na socijalu. Rodite, beba bolesna, zamjena je već tu, firma prppadne , radite ne dobivate plaću, ili je nedostatna za ... prikaži još!za život......"svi putevi s vašim malenim smotuljkom vode vas u socijalu, a ako imate malo sreće možda malecki i prohoda prije prvog posjeta. " Bez zaštite majke, bez stalnog posla roditelja , "demo grafija nam je sve bliža demagogiji".

  • plaha:

    Ma tko bi uopće htio sa socijalnom. Stručni radnici u sustavu socijalne skrbi - pravnici, socijalni radnici, psiholozi, socijalni pedagozi - potpuno su marginalizirani, necijenjeni, najslabije plaćeni visokoobrazovani stručnjaci u državi. A zanimljivo je da svi, pa i mediji koji ... prikaži još!oji redovito prikazuju slučajeve iz perspektive samo jedne strane, najbolje znaju što bi u svakom pojedinom slučaju trebalo učiniti. Nitko se ne prtlja učitelju, liječniku, odvjetniku, veterinaru, stomatologu. ., ali u socijalnu skrb i nogomet baš svi se razumiju. I nitko ne želi u ministarstvo socijalne skrbi pa ni ugledni prof.dr.sc.Akrap. Jer demografije bi valjda trebala biti sustav sam za sebe.