Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČIGIN

Prva PričeST: Šuker, Dolores i Sanader u utrci za 'biser' godine

Ivan Šuker
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/10
15.03.2010.
u 20:39

Prva je satirična priča “Spasit ćemo se novim porezima”. Dobro se drže povijesna “Dikana sam čekala stoljećima” te lovačka “Od vrućeg krumpira napravit ću salatu”

Pričigin, Festival pričanja priča, i ove krizne godine ide dalje. Održava se od 24. do 27. ožujka u Splitu, a do tada Petar Filipić, direktor Pričigina, skreće pozornost na natječaj koji je u tijeku. Riječ je o izboru najbolje javne priče u proteklih dvanaest mjeseci.

- Glasovati možete na portalu Net.hr. Nagrada za najbolju javnu priču zove se PričeST, odnosno ove godine Prva PričeST – kaže Filipić. Odabrano je 10 najboljih priča u međupričiginskom razdoblju.

Ivo odlazi kao Dioklecijan

Vodi Ivan Šuker s nedostižnih 53 posto glasova, koliko je dobila njegova satirična priča “Spasit ćemo se novim porezima i kreditima”. Borba za drugo mjesto doista je žestoka, sve su priče još u igri. Danas ga je držao Ivo Sanader s rodoljubnom pričom “Odlazim kao Dioklecijan”, koji je imao samo jedan posto više glasova od Dolores Lambaše, koja se natječe s povijesnom “Dikana sam čekala stoljećima”. Dobro nam se drži i premijerka Jadranka Kosor s lovačkom pričom “Od vrućeg krumpira napravit ću salatu”.

Klasika s ljubavnicom
Željko Kerum
se natječe s klasičnom pričom “Mlada mi je ljubavnica trudna”. U konkurenciji su i refleksivna Borislava Škegre “Nisam krao viski, samo sam skrivao rakiju”, futuristička Zdravka Mamića “Jugoslavija je bila najljepša zemlja”, stvarnosna Stjepana Mesića “Nikad ja nikoga iz Podravke nisam zvao”, horor Darka Milinovića “Evo i ja se cijepim protiv svinjske gripe”. Na začelju je trenutačno Vlatka Pokos s ljubavnom “Obavijestite javnost da sam solo”. No, ništa nije gotovo. Uključite se, glasovanje još traje.

Komentara 12

14
14words
11:41 16.03.2010.

Pa evo Caritas,udruga Grozd,većina braniteljskih udruga,naši sportaši i još puuno toga što se kroz medije pokušava sotonizirati.

DU
Deleted user
08:24 18.03.2010.

isuse...na šta sliči !

BJ
bj1204
09:48 16.03.2010.

radant A šta je vas toliko rspizdilo u ovom tekstu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije