Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporne kamate
Povratak na članak

Prva pobjeda udruge Franak: Prihvaćena tužba protiv banaka

Tužba udruge Franak protiv osam banaka danas je prihvaćena u "procesnopravnom" smislu što je stvorilo temelje za nastavak procesa.

Komentari 6

CI
cinbenik
17:52 10.12.2012.

Trebaju odati priznanje vladarima HDZea koji je dopustio bankama da izvrse prevaru gradjana...............Slazem se da ih takodje nitko nije natjerao i da su mogli birati u kojoj valuti ce uzeti kredit,ali je ta ,uglavnom,njihova stranka HDZe trebala zastiti zaslijepljene biracee HDZea od ovakve pljacke...............Valjda ce se jednom nauciti i birati vlast, i znati donijeti odluku u sta se upustaju.....................

VL
NE
neobicni
17:45 10.12.2012.

BRAVO !

VL
MA
majorglory86
17:44 10.12.2012.

ajmo prvo s***po državi, uzet kredit u francima jer mislimo da smo pametniji od drugih, pa molit da nas država vodi za rukicu i žalit se

VL
CA
campa
18:31 10.12.2012.

Osobno mislim da se ništa neće promjeniti i ako im se prihvate bezbroj tužbi.Zar kod nas banke nisu iznad zakona?

VL
27
279120
19:53 10.12.2012.

Ma banda lihvarska , krediti u švicarskim francima su u duploj opasnosti nego krediti u eurima . Opasnost od devalvacije eura na odnos švicarskog franka ( što se dogodilo) i odnos kune prema euru , zato i ako kojim slučajem devalvira kuna na odnosu prema euru MI smo opet naj...li.Samo smisao vezivanja kredita uz deviznu klauzulu je da se banka osigura u slučaju da domaća valuda devalvira prema SVIM svjetskim valutama a ne da sve svjetske valute devalviraju prema švicarskom franku. Istinski me zanima koliko su se komercijalne banke zadužile u švicarskim bankama u njihovoj valuti , možeš misliti , samo su svoja raspoloživa srestva vezivala uz franak i prodali ga nama. Jako pametni bankarski analitičari koji beru brdo para od svojIh poslodavaca baš su super procijenili stabilnost franka , NJIMA NARAVNO ODGOVARA, tako da su procijenili da ga mogu plasirati uz povoljnije kamate. Sama logika kod dogovaranja kredita u francima je bila postavljena na relativno nepotvrđenoj logici tvrdog vezivanja kune uz euro tako da kuna nije samostalna valuta. Takvo shvaćanje monetarne politike svih vlada i HNB-a nije bilo usađeno korisniku kredita u francima.

VL
VI
vital
20:21 10.12.2012.

Mislim,kako bi seti osjećao da nekom posudiš 100. 0000 švicaraca, ili bilo čega, a on ti odluči vratiti 90. 000...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.