Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesna plovidba

Prva plovidba ophodnog broda Riječne bojne OS RH Dunavom

ophodni brod, morh
Foto: MORH
1/6
15.04.2015.
u 11:42

Ovo je bila povijesna plovidba, pošto je po prvi puta hrvatski vojni brod plovio Dunavom

Ophodni brod Riječne bojne Inženjerijske pukovnije Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" Oružanih snaga RH OB-93 "Šokadija" u utorak je prvi put zaplovio rijekom Dunav do granice s Republikom Mađarskom.

Ovo je bila povijesna plovidba, pošto je po prvi puta hrvatski vojni brod plovio Dunavom. Brodom je zapovijedao poručnik bojnog broda Boris Majer u nazočnosti zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" (ZOD F.K.F.) brigadnog generala Blaža Beretina, zapovjednika Inženjerijske pukovnije brigadira Eugena Njarija i zapovjednika Riječne bojne bojnika Ivana Liovića.

Plovidba je provedena u cilju pripreme za međunarodnu vojnu  vježbu "IRON CAT 15", u kojoj će sudjelovati riječne postrojbe Republike Hrvatske, Mađarske i Srbije, a koja će se održati u rujnu 2015. u Republici Srbiji.

General Beretin izrazio je zadovoljstvo uspješno provedenom plovidbom, koja je dio redovite obuke Riječne bojne, a koja je ujedno provjera operativnih sposobnosti Hrvatske kopnene vojske.

Brigadir Njari istaknuo je kako ova zadaća predstavlja nastavak razvijanja sposobnosti Oružanih snaga  i podupire samu misiju postrojbe i njezine zadaće.

>> Hrvatski vojnik: Kupujmo domaće zaživjelo u HV-u

Komentara 1

KA
kajinx
14:46 15.04.2015.

Prva plovidba ophodnog broda Riječne bojne OS RH Dunavom. Uvijek sam impresioniran redoslijedom riječi kojima nas maltretirate iz dana u dan. Nema kraja vašoj upornosti da dokažete neznanje Hrvatskog jezika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije