Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o intervjuu M. Ugarkovića

Prozvani HRT-ovci: To su vrlo grube objede, ništa od rečenog nije istina

hrtovci
Foto: Pixsell
1/2
15.12.2014.
u 09:15

Ako je imao informacije, Ugarković je trebao reagirati, to mu je bio posao, ističe M. Nemčić.

– To su vrlo grube objede. Ako je Ugarković imao bilo kakve informacije, trebao je odmah reagirati. Bio je član uprave HRT-a i to mu je bio posao. A za neprovjerene informacije koje nakladnik objavljuje postoji samo mogućnost tužbe, što ću i napraviti – ovako je ravnateljica produkcije HRT-a Marija Nemčić uzvratila na jučer u Večernjem listu objavljeni intervju Marka Ugarkovića koji je u rujnu 2011. postao član uprave HRT-a. Naime, Ugarković je M. Nemčić doveo u vezu sa sumnjivim nabavama stranog programa te posredno i s lažnim optužbama protiv njega i njegovim privođenjem na policiju. Također prozvana bivša predsjednica NO HRT-a Silvija Luks kazala je najprije da intervju nije pročitala. Dok smo joj čitali dijelove teksta koji se odnosi na nju, smijala se, a potom je prilično opširno uzvraćala na svaku Ugarkovićevu riječ koja se ticala nje.

Poznanstva u policiji

Odnosilo se to na Ugarkovićeve tvrdnje da je upravo ona bila "generator kaosa" na HRT-u, da je na neki način zajedno s tadašnjim načelnikom krim-policije Markom Mikulićem organizirala njegovo policijsko privođenje, spomenuvši i mogućnost da je povezana s raznim tajnim službama te da sad radi scenarij za "nekakav film o golubovima". No, desetak minuta poslije Luks je nazvala zatraživši da se ništa od prijašnjeg razgovora ne citira jer ipak mora pročitati cijeli Ugarkovićev intervju, ali je opet dala kratku izjavu. Ipak, nazvala je i treći put tražeći da ne objavljujemo ni tu kraću izjavu, već samo dvije rečenice koje je pripremila: – Ugarković bi trebao biti u nadležnosti USKOK-a koji raspolaže dokumentima koje je Ugarković neovlašteno potpisivao, a ja nemam vremena za golubove izvan golubinjaka. Sve ostalo, bude li trebalo, raspravit će se pred nadležnim organima.

Na optužbe pak da je odigrao "ključnu ulogu" u Ugarkovićevu privođenju na policiju te da je i on "ili pripadnik ili bliski suradnik različitih tajnih službi", nekadašnji šef HRT-ove pravne službe Ante Obuljen ostao je, rekao je, zgrožen.

– Nijedna stvar koju je Ugarković rekao o meni nije istina. Nemam nikakve veze niti poznanstva s ljudima na policiji koji bi mogli nešto odlučivati. Nikada nisam bio pripadnik ni suradnik bilo koje tajne službe. S. Luks znam, ali s njom nisam bio specijalno dobar i nismo se družili. Sve me ovo jako uzrujalo i osupnulo. Pa otkuda Ugarkoviću sve to?! Pa kako je mogao iskonstruirati priču da sam sudjelovao u nečijem uhićenju?! – s nevjericom je govorio Obuljen. I Đelo Hadžiselimović, kojeg je Ugarković optužio da nikada nije htio poštovati zatraženu proceduru nabave stranog programa, uzvratio je vrlo oštro.

Čiste bedastoće

– Ugarković me ni na što nije upućivao jer sa mnom uopće nije komunicirao. A procedura o kojoj on govori i dan-danas se poštuje. Sve to što Ugarković govori čiste su bedastoće – rekao je Hadžiselimović.

A Krešimir Zubčić, protiv kojeg je Ugarković pokrenuo kazneni postupak zbog klevete, jučer nam je tek kratko kazao da je u Singapuru i da se možemo čuti u utorak. Za naknadni razgovor, kad najprije pročitaju intervju, zamolili su nas i Zoran Mihajlović (kojeg je Ugarković kazneno prijavio zbog lažnog prijavljivanja) te bivši načelnik krim-policije Marko Mikulić (kojeg je Ugarković kazneno prijavio zbog zloupotrebe položaja i ovlasti).

>>Bivši član Uprave HRT-a: Zašto sam morao otići s Prisavlja

Komentara 7

LI
Livi
09:56 15.12.2014.

Koje koristi od policije, DORH-a, USKOK-a ili svih koji skacu! Jucer vam je Balenovic sve nabrojala sta sve ne poduzimaju kad se radi o njihovim ljudima (Mesic, Josipovic, Linic, Pavic glede Kamenskog i ZAMPA). Ali kad se radi o bilo kakvom iznosenju dokazivih radnji protiv tih "zasticenih", odmah stupaju poskoci u akciju. Pitajte Ostoju Rankovica. Glupo je samo sto oni misle da to sve ne prati medunarodna zajednica i da ne registrira o kakvoj se zemlji radi i kako se stite univerzalna prava koja vrijede jednako za sve.

KO
Kora
09:58 15.12.2014.

Ovi su svi anđeli, a Ugarković je sve izmislio?

MA
magnum2013
10:12 15.12.2014.

HRTu sam se obratio svojim mailom gdje sam im konkretno iznio svoje primjedbe na određene postupke koji štete ugledu nažalost nacionalne TV. Nitko se valjda nije udodtojio ni pročitati mail ili je smatrao da je to trabunjanje na njihov račun.Odgovor neću ni dobiti jer sam samo jedan kotačić u nizu koji im plaća TV pretpalatu od koje žive, a vidimo kakovi su im međuljudski odnosi i kako se ponašaju. Naveo sam im svoje pune podatke pa su mogli i mene tužiti ako sam uvrijedio njihove visosti.Diskusija onog člana Sabora, o metli i pometanju,zazvučala je vrlo ružno za njih i digli su se odmah na čelu sa Dukom, a vjerujte njegova diskusija osvaja sve više zagovornika, sviđalo se to njima ili ne.Oni na TV ponašaju se u stilu onih koji ih biraju. Troše naš novac i mi smo im nepotrebni, a kakovog prljavog veša ima na TV skoro svakodnevno ponešto izlazi u javnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije