Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispit zrelosti
Povratak na članak

Provedbu mature ne mogu nadzirati nastavnici drugih škola

Učenike će kontrolirati samo profesori iz njihovih škola, iako je Nacionalni centar bio odlučio da to rade i nastavnici iz drugih škola

Komentari 2

MK
mkinkognito
09:59 24.05.2011.

E sindikalisti koji vam je to štos bojite se kontrole vaših kolega, pa kontrolori i ne moraju poznavati predmet. Njihov je posao nadzirati provedbu i ne smiju provjevaravati rad (znanje) morala bi biti dva jedan iz matične škole i jedan iz druge škole (to je radi komisijskog potvrdjivanja pravilnosti izvedbe). Znanje provjerava državna ocijenjivačka komisija. A izborni stručni predmet na stručnim školama za učenike koji žele državnu maturu ispitivanje vanjskih ispitivača (najmanje 2) nadzire mentor predmeta iz matične škole. Ukoliko bi bila neprimjerna intervencija mentora ispitivanje se prekida i održava se posebni rok pred posebnom komisijom. Takva su pravila svugdje na državnim maturama. Pošto to nije u Hrvatskoj onda me ne čudi reakcija fakulteteta koji ne prihvaćaju maturu kao selekciju za upis.

VL
OB
-obrisani-
10:34 04.04.2011.

hehehehehehe mature, gimnazije, srednje skole, fakulteti a onda van izlaze diplomirani mamlazi heheheheehehe, amerika nema gimnazije-bolje reci pojma nemaju kaj je to imaju obaveznu srednju skolu koja traje 12 godina i u zadnjim godinama mozes birat predmete koje hoces a najmanje ih moras imat tri-heheheehehehe skolovani mamlazi iz hrvatske bi rekli: yebes to skolu heheheheehehe a imaju najbolje strucnjake na svijetu i najvise patenata odnosno vise nego cijeli svijet skupa po godini, a nemaju ni prijemne ispite za faks-drek skola vele \"pametni-ludi\" hrvati heheheehehehe

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.