Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak suđenja

Provalnici: U Mamićevoj vili nisu bili satovi. Barem ih mi nismo našli

Luka Stanzl/Pixsell
17.05.2017.
u 08:02

Na idućem ročištu koje je zakazano za rujan trebao bi biti ispitan oštećeni Zdravko Mamić, a na tom je inzistirao Stojanovićev odvjetnik

– Osjećam se krivim jer sam ušao u kuću i to napravio, ali ne osjećam se krivim za krađu satova, jer satova u toj kući nije bilo, odnosno mi ih nismo našli – kazao je u utorak na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu Tino Marinković (26) kojem je počelo suđenje za postupak u kojem je optužen da je zajedno s Danielom Stojanovićem (20) i još dvojicom maloljetnika 5. veljače prošle godine provalio u vilu Zdravka Mamića na zagrebačkom Tuškancu i ukrao satove i nakit u vrijednosti od 350 tisuća kuna.

Stojanović, koji dobro ne razumije Hrvatski te ga uopće ne zna govoriti, o krivnji se izjasnio jednako kao i Marinković, i to na talijanskom jeziku, a u svemu je imao pomoć prevoditeljice, koju mu je dodijelio sud. Postupak protiv dvojice maloljetnika razdvojen je, te se vodi na sudu za mladež.

Odvjetnik Daniela Stojanovića Damir Vukmanović u uvodnom govoru kazao je kako će tijekom postupka dokazati da Stojanović nije počinio djelo u opsegu i na način na koji mu se to stavlja na teret, te je također predložio da se kao oštećenik ispita i Zdravko Mamić. Sutkinja je taj prijedlog prihvatila, a Mamić je pozvan već na iduću raspravu, koja je zakazana za rujan.

– Nakon što sam došao u kuću, prvotno nisam vidio koje su stvari ukradene jer su svi predmeti otuđeni iz sobe moje kćeri. Čim sam utvrdio da je nešto ukradeno, to sam i prijavio u policijsku postaju, s tim da napominjem da su predmeti koji su se nalazili u stanu bili razbacani po čitavoj kući, te je bilo vidljivo da su provalnici prošli kroz cijelu kuću – kazao je na ispitivanju u DORH-u Zdravko Mamić. Provalnici pak od početka tvrde kako su iz kuće ukrali tek sto eura, nekoliko košulja koje su ugurali u jastučnicu i par boca alkoholnog pića koje su kasnije popili.     

Komentara 3

AS
atilla sb 1986
09:01 17.05.2017.

A sta kaze kajtazi? Sve ih pobacati u savu, nek ih nosi u maticnu zemlju

MA
Majur
09:55 17.05.2017.

Ah te divne manjine...

Avatar Niškorist
Niškorist
10:07 17.05.2017.

Za koga navijaju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije