Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed u Chemnitzu

Protuimigrantski prosvjednici izvikivali "Otpor" u njemačkom gradu

Chemnitz
Foto: DPA/Pixsell
1/2
31.08.2018.
u 00:15

Njemačka je duboko podijeljena oko odluke kancelarke Angele Merkel iz 2015. da dopusti ulazak u zemlju oko milijun migranata, od kojih su brojni bili iz Sirije, Afganistana i Iraka

Stotine protuimigrantskih prosvjednika uzvikujući "Otpor" demonstrirale su u četvrtak u njemačkom gradu Chemnitzu, nakon niza nasilnih sukoba koji su uslijedili pošto su dvojica imigranata ubila Nijemca.

Policija Saske dobila je pojačanje iz ostalih dijelova zemlje nakon dvodnevnih nasilnih prosvjeda koji su uslijedili nakon uhićenja Sirijca i Iračana koji su u nedjelju nasmrt izboli Daniela H.

Njemačka je duboko podijeljena oko odluke kancelarke Angele Merkel iz 2015. da dopusti ulazak u zemlju oko milijun migranata, od kojih su brojni bili iz Sirije, Afganistana i Iraka.

Prosvjednici s krajnje desnice pjevali su njemačku himnu pred stadionom u Chemnitzu, dok je jedna skupina držala plakat na kojem je pisalo "Borimo se za svoju djecu".

Chemnitz
1/7

U dvorani unutar sportskog kompleksa, premijer Saske Michael Kretschmer pozvao je na minutu šutne za žrtvu ubojstva.

"Učinit ćemo sve da se ovaj zločin rasvijetli", rekao je Kretschmer pred nekoliko stotina građana.

Ranije je obećao da će "biti osuđeni i oni koji su dizali ruke na Hitlerov pozdrav".

Ključne riječi

Komentara 7

ZI
zimerman
03:37 31.08.2018.

Ova islamizacija se mora zaustaviti na bilo koji nacin ,što se više čeka sve teže će biti . Kao prvo narod u cijeloj zapadnoj Europi treba da glasa protiv ljevičarske političke ideologije, jedino tako se može sačuvati zapadna civilizacija i kršćanstvo kojima prijeti nestanak.

MI
midea
00:53 31.08.2018.

sve vratiti u more a gospođu M uhapsiti i deportirati u Siriju !

DU
Deleted user
05:45 31.08.2018.

Pozdrav prosvjednicima, nemojte stati. Hrabro nastavite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije