Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Merkel pobijedila Bidena
Povratak na članak

'Protok plina Putin ne smije iskoristiti kao svoje oružje'

Njemačka vlada jamči da će uvesti sankcije Rusiji ako zaobiđe dosad ustaljenu rutu za plin preko Ukrajine

Komentari 18

DU
Deleted user
22:47 21.07.2021.

Trumpa nazivaju "rusofilom", a njihov Biden pomaže diktatoru Putinu, licemjerje na kvadrat!!

VL
DU
Deleted user
08:35 22.07.2021.

A kako će Njemačka sankcionirati Rusiju? Time da će obustaviti kupnju plina o kojem je ovisna? Koja farsa!!!

VL
SI
sisavac
06:53 22.07.2021.

2023. ili 2024. godine istječe ugovor ukrajine i rusije u vezi plinovoda kroz ukrajinu. tada prestaje bilo kakva obveza rusije da koristi taj plinovod, a ako ukrajina želi da u tim cijevima bude nešto plina, morat će se jako dobro sagnuti i zamoliti ruse da ga koriste. projekt sjevernog toka 2 je čisti ekonomski projekt par korporacija, a 3. energetski paket eu-a govori da će tim cijevima rusi moći slati samo 50% mogućeg plina, a ostatak će biti na raspolaganju konkurenciji. te konkurencije nema, pa će rusi puniti sve cijevi svojim plinom, direktno ga slati nijemcima i ostalima prikačenim na taj plinovod. ukrajinci da bi bili konkurentni tom novom plinovodu, će trebati dati lijepe beneficije rusima. jer južni, turski tok, u južnu europu dovodi još ruskog plina. ukrajina nakon 2024. godine postaje nevažan faktor u plinskom biznisu u europi, ostaje sama sa praznim cijevima, idealna prilika za još jednu prodaju starog željeza, u čemu je ukrajina svjetski rekorder. dal pratite kako raste cijena plina na svjetskom tržištu..? kako to misle nijemci kazniti rusiju ako bude zaobilazila ukrajinu?! 3-7 mlrd dolara godišnje ukrajina ubire od transporta ruskog plina na zapad. sad će ostati bez toga. i to je točka na kojoj staje bilo kakva daljnja ukrajinska komedija i ucjenjivanje. bez tih prihoda oni postaju seljačka država s početka 20 stoljeća. znate da im je propala sva industrija, ne.. zemlju rasprodaju naveliko. nema ih više od 35 milijuna u zemlji. već su propali.

VL
ST
stanoe
06:34 22.07.2021.

Nece rusi prekinuti slati plin preko Ukraine, nego ce smanjiti kolicine tako da se samim ukraincima nece isplatiti odrzavati cjevovode, i prodace ih na metalolom.

VL
XA
xaron
23:04 21.07.2021.

Ameri su bili blokirali Ruski plinovod, a onda su Rusi blokirali Američki naftovod ( Colonial na istočnoj obali ). Kad su Ameri vidjeli da su im naftovodi u opasnosti, sklopili su primirje sa Rusima ( ne diraj u moj nafto-plinovod).

VL
NO
nogogaz
08:36 22.07.2021.

Znao sam da je merklica teska komunjara! Umisto da pomogne hrvatski i hrvatima, ona trosi novce da pomogne ruskim komunjarima!? Sram ju bilo! Dole EU,! Ako necete dat više novca hrvatskoj, mi napustamo EU! CRO EXIT!

VL
JO
jorgen
14:53 22.07.2021.

Zašto SAD smije apsolutno sve koristiti kao oružje?

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
00:38 22.07.2021.

A nima od tog nista.ovdje u Rusiji na TV nitko skoro ne obraca paznju na taj dogovor..Ja sam davno vec pisa o tome plinovod ce proci.Njemci prave posa sa Rusijom i ogromne milijarde.Nasi nista ne pisu da je Turski tok prosa do Madarske granice i nastavlja dalje za Austriju i Europu.A za Kinu prosa vec davno hoce Indija i Japan pravit sa Rusima.Sli Rusi trpaju lovu od nafte i plina grade najvece nuklear centrale u svitu prva zitnica u svitu.U oblasti mrdicine cetri cjepiva napravise oruzje valjaju imaju ljude naucnike fizicare nitko im nista ne moze..Sto se tice Ukraine za cjevi sto prolaze kroz Ua kasirsju godisnje pet milijardi a nevalja im Tusija..Nek traze od Amera plin iz skrljaka 40% skuplji..Vidim kmecanje neki domaci smerikanaca a ca ste vi mislili Njemci gledaju svog interesa rusi kupuju milione njemac auta i drugo...Sta ce od nas .Ima tu pravi americki obliguzana. Ja sam van pisa sta ce bit niste virovali sad knedla u grlu..Sto se tice nas jeli pojeftinija plin podto imamo terminal..Da da bit ce jos skuplji .

VL
DU
Deleted user
12:50 22.07.2021.

Ne razumijem ovo. Ako se oni toliko brinu o ukrainskim zidovima zasto im oni ne davaju godisnje 7 milijardi dolara koliko dobivaju od Rusije za tranzit plina. a i taj putin je pussy, treba zatvorit slavinu preko ukraine pa da vidimo sto bi bilo, nista, nijemci sankcije rusima, zatvori i njima plin. hebo te zar niste najveca zemlja na svijetu i ovi pacovi vas hebu kako stignu.

VL
PG
penelope_gb2
22:50 21.07.2021.

Po fotki se vidi da od plinovoda nema nista. Ona kleci i moli za oprost sto je ucinila HOROR od Europe, a on ledeno kao led gleda kroz nju. Amerikanci znaju da su nacisti okotili virus u laboratoriju, znamo stoto je ovo rekao je jedan Americki general, nismo tako naivni da ne znamo. Ovo je bioloski rat veli covjek, sto je ziva istina, Rat koji su bolesni zlikovci nacisti objavili svijetu. Uglavnom nema od plinovoda nista, zato sto to mora biti tako, inace bi se urusio citav svjetsko poredak uspostavljen nakon 2.svjetskoga rata. Jedino da Rusi to prodaju Amerima pa da Ameri upravljaju tim plinovodom.

VL
PI
PijemŽivce5
22:14 21.07.2021.

U Ukrajini su na vlast došli desničari, normalno i prirodno je da da se takve zemlje pokušavaju zaobići

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.