Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Lalić:
Povratak na članak

'Protiv sam isticanja jugoslavenske zastave, no ne bih zabranio Brenin koncert'

Bizarno je što je ona kao Bošnjakinja pjevala srpskoj vojsci dok su njezine sunarodnjake ubijali u BiH, kazao je Lalić o Lepoj Breni.

Komentari 152

Avatar sniper
sniper
13:04 16.12.2019.

Ja se čudim da je danas u našoj državi dozvoljeno isticanje zastave pod kojom su tenkovi i vojska ubivali, rušili, silovali na ovim prostorima. Čisto remećenje javnog reda i mira sa svrhom provokacije i nastavljanja rata koji je završio 1995.

VL
DU
Deleted user
13:14 16.12.2019.

" … stvar povijesti koja je u posljednjoj fazi … " Pa pljunem ja na svu tvoju znanstvenost kad nisi u stanju shvatiti da da je pod tom zastavom u prvoj (po tebi dobroj) fazi ubijeno 400.000 Hrvata, nakon rata i bez suda . Nadalje pljunem na svu tvoju znanstvenost kad nisi u stanju shvatiti da su Hrvati 45. vraćeni nazad u Jugoslaviju protiv koje su se do 41. zajedno borili, komunisti, ustaše i seljaci - dakle svi Hrvati. U toj novoj Jugoslaviji Hrvati su u goroj situaciji i politički i teritorijalno nego u staroj. Dakle nisu oslobođeni, samo je poraženi fašizam zamijenio još gori i pogubniji komunizam!

VL
DU
Deleted user
13:08 16.12.2019.

Ako drug Lalić kaže da nije primjereno, što mi nedruzi tek imamo reći? No što se nas Hrvate pita, mi smijemo i moramo plaćati porez, a viša sila nam kroji gaće i vlast!

VL
RA
Rafael945
13:34 16.12.2019.

Dakle, jugoslaven Dražen je protiv isticanja jugoslavenske zastave. A hrvatskoj policiji u Areni ni u jednom trenutku nije smetala. Kakvi su to kriteriji?

VL
BI
Bijeligolub
13:16 16.12.2019.

Vukovarcii poznaju zastavu rušilačkih fašista.Ma ista je kao kukasti križ.

VL
Avatar southman
southman
13:32 16.12.2019.

Poštedite nas ovoga jugoslovena !

VL
NA
Naj
13:18 16.12.2019.

Što ovaj lik nadrobi.

VL
U
U
13:29 16.12.2019.

Je znate vi ili se pravite ludi koga je ona ohrabrivala i dizala moral kojim vojnicima? I nosila nnjihovu uniformu. . Thomson vam smeta koji je nosija nasu borija se i diza moral nasima s pismom

VL
DD
dobar.d
14:00 16.12.2019.

Zar vecini Srba u Srbiji ne bi bilo potpuno jasno i ocito da je hala Pionir napunjena "ustašama" (kad bi Thompson recimo dva dana zaredom napunio halu Pionir)? Dobro, za Srbe je svaki Hrvat ustaša samim time što je Hrvat i to je jako bolesno, bolesno je i to da se nekog tko dolazi na Thompsonove koncerte smatra ustašama buduci da Thompson nije ustaša, ali bi mi bilo donekle razumljivo da se na hipotetskom Thompsonovom beogredskom koncertu puna hala Pionir okarakterizira kao hala napunjena ustašama. Medutim, buduci da je Srbija izvršila agresiju na RH, *a ne obrnuto* normalno bi bilo da Thompson napuni halu Pionir i da to nikoga ne zasmeta, a da kad Brena napuni Arenu to i dalje nekog smeta zato što je Brena u vrijeme rata paradirala u odori krajnskih Srba koji su bili agresori na RH. Paradoks je u tome što imamo obrnutu situaciju : Thompsonov koncert u Beogradu je nešto sasvim nezamislivo, a Brena bez po muke puni zagrebacku Arenu. Znam da je ovaj svijet naopak i zlocudan (sam po sebi), ali ovakva naopakost i zlocudnost je ono što se zove : "što je previše je previše!" *Vrhunac sarkazma* je u tome što ako netko napiše da je Arena bila napunjena cetnicima (jugoslavenima) imat ce problema s objavljivanjem svojeg komentara cak i na hrvatskim portalima koji se smatraju domoljubnima.

VL
KU
Kultura
13:23 16.12.2019.

Drazen Lalic sigurno ne bi zabranio koncert lepe brene. On je dio tog lijevoliberalnog svjetonazora.

VL
DU
Deleted user
13:40 16.12.2019.

Ako nakon ovoga nekom još uvijek nije jasno tko vodi Hrvatsku od 2000 g do danas, onda pomoći više nema.

VL
Avatar MK
MK
13:39 16.12.2019.

Reklame takve vrste na HRT-u treba obavezno zabraniti (neka HRT bude stid, uzimaju već predplate i onda još takve reklame moramo gledati!)... Isto tako isticanje agrsorske Jugoslavenske zastave treba zabraniti... A u vezi koncerta - nebi ga zabranio kao takvog, ali ako ima naznake da se može dovesti u pitanje sa pokušajem vanjskog utjecanja na demokratske izbore (u ovom slučaju predsjedničke) u Hrvatskoj onda taj pokušaj odnosno tu mogućnost treba spriječiti... Mislim da su sigurnosne službe u obrani demokracije zakazale - taj koncert se u ovom trenutku nije smio održati...

VL
BI
Bilidelikt
13:38 16.12.2019.

Sinoć kad sam prošao kraj arene pomislio da "klasa optimist " i večernjakovci imaju domjenak !

VL
Avatar navijač
navijač
13:26 16.12.2019.

Naš problem je u tome što su jugo nostalgičari u vrhu vlasti, sudstva i medija , jer da nisu ne bi se dopuštalo ni četnikovanje po Brezovici ni boljševičko orgijanje po Kumrovcu. Ali svako zlo za neko dobro. Pogledajte sami gdje su se tzv. ljevičari doveli takvim provokacijama, od osvajanja vlasti do potpunog pada što će se pokazati i na ovim predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Nedjelja je blizu.

VL
DD
dobar.d
13:59 16.12.2019.

Gledam maloprije Vucica kako divani s Vedranom Rudan i kad ga ova pita gdje je kraj svadama izmedu Hrvata i Srba ovaj kaze da ce svade prestati kad Hrvati prestanu traziti od Srba da priznaju da su bili agresori tj. da dok god Hrvati budu inzistirali na tome da su Srbi bili agresori on ce inzistirati na jasenovackom mitu. Zakljucak : Dok god se ne raskrinka jasenovacki mit SLUZBENO (fakticki je vec raskrinkan) *u RH* Vucic ce se moci pozivati na tu gnjusnu laz...Na stranu to da cak kad jasenovacki mit i ne bi bio laz to jos uvijek ne bi bilo nikakvo opravdanje za cetnicku agresiju i zlocine iz devedesetih, buduci da se jedan zlocin ne smije opravdavati drugim zlocinom...zar ne? Ista stvar i sa Titovim genocidom nad hrvatskim vojnicima i civilima iz svibnja 1945. Ako je netko za nešto kriv, postoje sudovi, vojni sudovi, prijeki sudovi, itd...A o Titovom i komunistickom zlocinaštvu najbolje govori slucaj Stepinac!!! Slucaj Stepinac je velebni spomenik Titovoj komunistickoj krvolocnosti i apsolutnom nemoralu (najnižem nivou neljudskosti do kojeg se covjek uopce može srozati)!!!

VL
Avatar Mentat
Mentat
13:57 16.12.2019.

"Primjerice zastave s prvim bijelim poljem na grbu koja nije zastava RH i obilježja NDH" - Dakle "suptilne insinuacije" u istom kontekstu i istoj rečenici, znače upravo ono što je Lalić htio reći, ma koliko ga itko pravdao! Grb ss prvim bijelim poljem NIJE ustaški. Ustaški je ako je u ušatom U. Kad bi se zabranjivale sve zastave koje nisu službene, onda ne bi bilo ni BBB, Torcidinih, INA, LIDL, i kojekakvih zastava koje nisu službene!

VL
LE
Levanto
13:49 16.12.2019.

Nije čudo da smo izgubljen narod, kad nam ovakvi intelektualci drže pridike. Nažalost, u Hr je bio i sadašnji glineni golub mira na poziv KGĶ, pa može i četnikuša, koja počinje koncert s jugoslavenkpm i zastavom istima koji Dalmatince zovu orjunašima.

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
13:24 16.12.2019.

Lalić više priča o stvarima, koji nemaju blage veze sa događajima u Areni. Da su kojim slučajem SDP - ovci na vlasti , internet bi gorio, ovako samo četiri generala protestiraju.

VL
Avatar hvala_što_pušite
hvala_što_pušite
13:14 16.12.2019.

osoba pod pseudonimom Svarog i još nekoliko štićenika iste ustanove zatvorenog tipa jutros je ovladalo komentiranjem na portalu večernjeg lista...

VL
VI
Visibaba
12:11 17.12.2019.

Ni ja nisam protiv zabrane koncerata. Jedan od razloga zbog kojeg smo izašli iz Jugoslavije je što smo željeli biti slobodno društvo, bez zabrana i progona neistomišljenika. Ali kad već pričamo o zabranama, što ćemo s Thompsonom? Pravila moraju biti ista za sve. Licemjerno je od pojedinaca da se bore za Brenino pravo da održava koncerte, a istovremeno zagovaraju zabranu Thompsona.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.