Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje životinja

Protiv Komižanina za kojeg se sumnja da je utopio Teru i Lunu podnesena kaznena prijava

Komiža
Foto: Privatni album
1/5
29.08.2016.
u 22:05

Općinsko državno odvjetništvo po prijavi utvrđuje činjenice nakon čega će donijeti, kako kažu, državnoodvjetničku odluku

Prošlo je već više od mjesec dana kako su u blizini nekadašnje tvornice Neptun u Komiži na otoku Visu pronađena utopljena dva psa. U more su bačeni s kamenom zavezanim oko vrata.

Komižani su, naravno, šutjeli. Nitko ništa nije ni vidio ni znao. A onda su krenule prve priče, potvrđuju ih i oni koji poznaju vlasnicu kujica koje su skončale u moru nakon što je njihova skrbnica završila u bolnici.

Kujice na prvom mjestu

- Bila je bolesna. Nije imala baš puno, ali su joj Tera i Luna bile na prvom mjestu. Ona je mogla biti i gladna, ali njih dvije nikako. Cijepila ih je, vodila na šišanje, šetala. Kujice su bile divne - doznajemo od Komižana. Jednu od njih, Lunu, spasila je od bivšeg vlasnika jer ju je zlostavljao. Kad je Ž. M. završila u bolnici, u njezinoj je kući jedno vrijeme još ostala prijateljica. Nakon što je otišla, u kuću se uselio brat vlasnice S. M., o kojem kruže svakakve priče. Jedino je on imao ključ od kuće, jedino je on mogao utopiti kujice jer ih nije ni volio, kažu Komižani.

O svemu je odmah obaviještena i policija, a iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske potvrđuju kako imaju evidentiran događaj koji se 11. srpnja zbio u Komiži na Visu.

- Provedeno je kriminalističko istraživanje te je protiv 40-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  ubijanje ili mučenje životinja nadležnom državnom odvjetništvu - kažu u policiji. Prijavu je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu primilo 28. srpnja. Ističu kako se provode dokazne radnje radi pravilnog i potpunog utvrđenja činjeničnog stanja i donošenje državnoodvjetničke odluke.

Povlaštena obitelj

U međuvremenu, Komižani doznaju da je prijavljeni priznao kako je utopio kujice. I premda je čl. 205 Kaznenog zakona propisana zatvorska kazna u trajanju do godine dana za onoga tko bez opravdana razloga usmrti životinju, sumnjaju da on ipak neće završiti u zatvoru. Osim što je priznao, štiti ga, kažu, i to što je iz obitelji kojoj je sve dopušteno.

Komižanka kojoj su Tera i Luna bile sve što je imala u životu još uvijek je u bolnici. Što će biti kad se i ako se vrati kući, oni s kojima smo razgovarali ne mogu ni zamisliti.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
ObrenM
07:35 30.08.2016.

Tko je ta casna obitelj, kojoj je sve dopusteno? Cije casne boje nose? Idemo Komizani, ne vjerujem, da nitko od tamo nije ovdje aktivan ili je omerta u pitanju?

NA
nadiavogina
08:13 29.09.2016.

Šajeta, vidila ga ja i jučer i preključer, i prekpreključer, i to di ne izlazin pa san ga vidila sto iljada puta. Vidili su njega dobro.

EB
EBERT
12:00 30.08.2016.

zelim da to njegova djeca naprave sa njima kad budu trebali pomoc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije