Naslovnica Vijesti Hrvatska

Protekli vikend na hrvatskim autocestama nešto bolji od lanjskog

Po podacima Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ), na autocestama kojima upravljaju za vikend, od 19. do 21. srpnja, zabilježeno je ukupno 884.698 vozila, što je za 2,6 posto ili 22.725 vozila više nego u usporedivom vikendu prošlog ljeta
22. srpnja 2019. u 16:13 1 komentara 170 prikaza
Na cijeloj djonici Istarskog ipsilona od Buja do Pule pojacan promet u oba smjera.
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Po hrvatskim autocestama proteklog vikenda i cijelog tjedna prometovalo je nešto više vozila nego u usporedivim danima prošle godine, a koncesionari Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) na autocestama u svojim nadležnostima zabilježili su i nešto veći prihod od cestarine, doznaje se iz tvrtki-koncesionara autocesta.

Ilustracija Analiza Hoće li napokon nestati gužve na autocestama? Odgovaramo na 10 ključnih pitanja

Po podacima Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ), na autocestama kojima upravljaju za vikend, od 19. do 21. srpnja, zabilježeno je ukupno 884.698 vozila, što je za 2,6 posto ili 22.725 vozila više nego u usporedivom vikendu prošlog ljeta.

Naplatili su i 0,39 posto više cestarine, odnosno ukupno 48,5 milijuna kuna bez PDV-a.

U cijelom proteklom tjednu, od 15. do 21. srpnja, na autocestama pod upravljanjem HAC-a i ARZ-a također je bilo nešto više vozila nego lani, 1,79 milijuna ili 1,6 posto više, dok je prihod od cestarine od 98,2 milijuna kuna bez PDV-a veći za 0,14 posto.

Kolona na autocesti KRENULO NADMETANJE Sljedeće sezone stotine kamera nadzirat će brzinu na autocestama u Hrvatskoj?

O većem broju vozila izvijestili su i iz tvrtke Autocesta Zagreb-Macelj (AZM), koja je na istoimenoj autocesti svakog dana proteklog vikenda bilježila više vozila nego u usporedivom vikendu lani, odnosno ukupno 113.463 vozila, što je 4,7 posto ili oko pet tisuća vozila više nego prošle godine.

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar kenj@c
    kenj@c:

    Ne znam zašto lažete i obmanjujete narod. Jučer bio na moru. Na naplatnoj u crikvi jedan auto ispred nas, natrag u lučkom jedan auto ispred nas.Poskupljeni parking lako našao. Gužve na plaži nema. Ali iskreno, meni paše.meni ugodnije a uhljebima manje