Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LONDON

Prosvjednici zbog klimatskih promjena održali "pogrebni marš"

Pogrebni marš
Foto: Reuters/Pixsell
1/12
13.10.2019.
u 00:30

Traže od vlade da poduzme radikalnije mjere za smanjenje emisija stakleničkih plinova.

Tisuće prosvjednika iz skupine 'Pobuna protiv izumiranja' u subotu je marširalo najpoznatijom trgovačkom ulicom Londona u "pogrebnom maršu" kako bi izrazili tugu i bijes zbog klimatskih promjena. 

Noseći kosture, veliku lubanju i zastavu s natpisom 'Djeluj sada', prosvjednici su marširali niz Oxfordsku ulicu kako bi obilježili središnji vikend u dvotjednoj kampanji građanskog neposluha. 

"Ujedinjeni smo u tugi, bijesu i ljubavi za životom na Zemlji", objavili su organizatori na društvenim mrežama. 

Skupina 'Pobuna protiv izumiranja' postala je poznata u travnju nakon što je uzrokovala prometni kolaps u središtu Londona na 11 dana. 

Traže od vlade da poduzme radikalnije mjere za smanjenje emisija stakleničkih plinova. 

Pogrebni marš
1/12

Također žele promovirati pobunu protiv političke, gospodarske i socijalne strukture modernog svijeta kako bi se izbjegli najgori klimatski scenariji koje predviđaju znanstvenici. 

Londonska policija je u subotu rekla da je uhitila 1.307 ljudi zbog povezanosti s najnovijim valom prosvjeda.

Mediji su izvijestili  da su među uhićenima i belgijska princeza Esmeralda, tetka belgijskog kralja Filipa, koja živi i radi u Londonu kao novinarka i bivši britanski paraolimpijac James Brown koji se u zračnoj luci u znak prosvjeda popeo na putnički zrakoplov.

Ključne riječi

Komentara 2

ZI
zimerman
00:47 13.10.2019.

Čovjek nije stvorio klimatske promjene one su jednostavni prirodni proces. Sa samim tim zaključujemo da ih čovjek ne može zaustaviti .Prije 55 godina ljevičari su nam rekli da imamo još deset godina prije totalnog uništenja i svaki desetak godina produzavajuu na još desetak.Situacija uopšte nije tako loša, histerija je naj vece oružje leftizma to oružje ponovo upotrebljavaju.

Avatar Jopa
Jopa
14:17 13.10.2019.

A koje su to radikalne mjere koje oni traže?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije