Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DRAGIČEVIĆ

Prosvjednici u Banjoj Luci podržali zahtjeve Davora Dragičevića

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
29.12.2018.
u 20:13

Zahtjevi se odnose na ostavke dužnosnika MUP-a

Stotine prosvjednika podržalo je u subotu navečer u Banjoj Luci zahtjeve Davora Dragičevića, oca mladića čija smrt u ožujku ni do danas nije razjašnjena, za smjenom osoba odgovornih za istragu tog slučaja. Kao i svake večeri u proteklim danima u 18 sati je na banjolučki Trg Krajine stigao veliki broj pripadnika prosvjedne skupine "Pravda za Davida".

Ponovo ih je predvodio Davidov otac, Davor Dragičević koji je ranije u subotu na društvenim mrežama objavio da će inzistirati na tome da ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač i još nekoliko visokih policijskih dužnosnika te dvojica tužitelja podnesu ostavke do nedjelje navečer kada je zakazano novo, ali znatno masovnije okupljanje na središnjem banjolučkom trgu.

Zahtjev je obrazložio konstatacijom da su oni uz opstruiranje istrage o Davidovoj smrti odgovorni za nasilje policije nad prosvjednicima 25. prosinca. "Cijeli svijet vidio je prekomjernu uporabu sile. Oprosta i zaborava nema", kazao je Dragičević pred okupljenim mnoštvom u subotu navečer ponavljajući zahtjev za ostavkama.

Prosvjednicima je prilaz na središnji gradski trg ponovo zapriječio veliki broj pripadnika temeljne i interventne policije koji su građanima potom zapovjedili da se raziđu. Kao i svake večeri od srijede pripadnici skupine "Pravda za Davida" krenuli su zatim u zajedničku šetnju ulicama Banje Luke prolazeći pri tom pored sjedišta tijela entitetske vlasti noseći Davidove slike i uzvikujući "Ubojice", "Lukaču, ostavka" i "Pravda".

Ključne riječi

Komentara 7

SA
samoborka
21:59 29.12.2018.

A kuzim,kuzim..u Hrvatskoj je pravosudje savrseno uredjeno pa se moramo baviti dogadjajima iz "komsiluka"!

DU
Deleted user
13:52 30.12.2018.

tata radi za velike novce to je jasno ali nisu jasni ovi naivci koji su spremni udarati glavama o pendreke radi tatice koji je morao prije znati sta mu sin radi i skim se druzi

AL
alexije
23:41 29.12.2018.

Kako se stranci igraju za male pare sa ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije