Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Ukrajini

Prosvjednici ne odlaze s ulica, Kličko: Borba se nastavlja!

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
30.01.2014.
u 07:51

Ukrajinski parlament izglasao je zakon kojim se amnestiraju prosvjednici uhićeni tijekom posljednjih prosvjeda.

Ukrajinski parlament izglasao je zakon kojim se amnestiraju prosvjednici uhićeni tijekom posljednjih prosvjeda. Oporbene stranke nisu glasale o zakonu nezadovoljne činjenicom da će se zakon primijeniti samo ako prosvjednici napuste zgrade vlade koje su zauzeli posljednjih dana, piše BBC.

Niti prosvjednici na ulicama nisu zadovoljni ovakvim izgledom zakona. Kasno sinoć zakon je izglasan sa 232 glasa za i 11 protiv. Za zakon su uglavnom glasali zastupnici iz redova Janukovičeve Stranke regija. No, 173 zastupnika uopće nije glasovalo.

"Parlament je upravo izglasao zakon o taocima"

- Parlament je upravo izglasao zakon o taocima - rekao je Oleh Tyahnybok, vođa radikalno desničarske grupe Sloboda i vodeća osoba iza prosvjeda. - Vlasti su same sebe prepoznale kao one koje uzimaju taoce, kao što to čine teroristi pa da onda mogu razmjenjivati taoce - dodao je vođa Slobode.

- Je li ovo kompromis ili su oni politički zatvorenici - upitao je jedan od prosvjednika na kijevskom Trgu nezavisnosti. Artem Sharai je kazao da će "zauzeti nove zgrade, ako se situacija u državi zaista ne promjeni". Prosvjednici su proteklih dana zauzeli nekoliko vladinih zgrada u Kijevu i drugim ukrajinskim gradovima.

"Borba se nastavlja"

Vitalij Kličko je na Trgu nezavisnosti kazao da se borba nastavlja. - Umjesto da smanji tenzije u društvu, učinit će upravo suprotno. Temperatura će se podići - rekao je Kličko i dodao kako pozicija oporbe ostaje nepromijenjena te da će tražiti puštanje uhićenih aktivista. Kličko je svjestan činjenice da se prosvjednici neće povući sa ulica sve dok predsjednik Viktor Janukovič ne odstupi i raspiše nove izbore te se potpiše dugoočekivani trgovački sporazum sa EU.

>>Bloomberg: Ukrajina se pretvara u novu Jugoslaviju?

>>Kličko: Pad vlade prvi je korak ka pobjedi

Komentara 10

ST
stomugromova
11:15 30.01.2014.

pardon,Kličko

AA
aabbcc
22:10 30.01.2014.

Kličko: Borba se nastavlja!_______ Jel isti spreman uzeti na sebe i odgovornost za nova stradanja ?

PI
pistaljka
22:59 30.01.2014.

Tek što se Ukrajina odvoji od Rusije 1991, pleme lešinara se obruši na tijelo nacije. Ranih devedesetih, sponzorstvom međunarodnih zionističkih bankara, lešinari njihova plemena se domogoše uz skoro bescjenje svih dobara koji su bili u rukama države (naroda): banke (90% u rukama židova), sve televizije, sve veće novine i izdavalačke kuće, energetske kompanije (plin, nafta i električna struja), tvornice alkohola i šećera, brodogradnja, gimnastičke organizacije, vodeća i utjecajna politička mjesta (od 400+ zastupničkih mjesta u Parlamentu, njih 156 pripada židovima, iako je njihov udio u stanovništvu Ukrajine samo 0.2%). Ukrajina je savršeni primjer "demokracije" u kojoj je vladavina sićušne etničke manjine vrlo vješto prikrivena kao vladavina većine vještom medijskom manipulacijom mišljenja i volje ukrajinskog biralačkog tijela. Kontrolom radio-televizijskih kuća, novinarstva, odgoja i politike, banaka i osiguravajućih društava, tisuća petokolonaških nevladinih organizacija (NGOs), te izdašnom organizacijskom i financijskom potporom zionističkih svjetskih podružnica (EU i USA) kao što se vidi, revolucija u Ukrajini napreduje po planu. Cionistički plan se ostvaruje do sada po planu: revolucije u arapsko-muslimanskim zemljama, istočno-europskim zemljama (tu spadaju i sve Balkanske tvorevine), te Amerika i Zapadna Europa; rušenje ostatka svijeta će teći istovremeno i prema potrebi i prilici. Ogromna redukcija stanovništva svijeta, pljačka i osiromašenja preživjelih stanovnika, financijski i ekonomski slom nacionalnih država, opće beznađe i smrt, opći kaos i iz kaosa Jedna Cionistička Svjetska Tiranija, te uništenje i zamjena kršćanstva i ostalih religija Luciferijanizmom. Ukrajinska i ostale revolucije su nam opomena dok još ima vremena zaustaviti plan Lucifera ovdje na našoj planeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije