Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Budimpešti

Prosvjednici blokirali promet na mostu: Ljuti zbog najave novih poreza

Prosvjed u Budimpešti
Foto: MARTON MONUS/REUTERS
1/3
12.07.2022.
u 12:28

Oko tisuću prosvjednika blokiralo je u utorak most u središtu Budimpešte dok je parlament raspravljao o prijedlogu vlade premijera Viktora Orbana da se stotinama tisuća malih tvrtki povećaju porezi.

Demonstranti su se okupili na trgu pred parlamentom i potom uputili na obližnji most preko Dunava, blokirajući promet u oba smjera na mostu koji povezuje Budim i Peštu.

Nacionalist Viktor Orban je suočen s najvećim izazovima otkako je 2010. preuzeo vlast - najvećom inflacijom u posljednjih 20 godina, rekordno niskim tečajem forinte i zamrznutim sredstvima iz europskih fondova zbog spora u vezi s demokratskim standardima.

Njegova vlada je u ponedjeljak poslala u parlament izmjene zakona drastično postrožujući porezni režim koje su male tvrtke koristile zbog jednostavne administracije i niskih poreznih stopa.

No, vlada kaže da su ga neke tvrtke zloupotrebljavale i prisiljavale radnike da uđu u shemu kako bi si smanjile troškove, što je dovelo do jednog oblika prikrivenog rada.

Nakon što prođu u parlamentu, nova pravila bi trebala stupiti na snagu u rujnu.

Komentara 1

PR
prokurator
00:36 13.07.2022.

ne cveta cveće ni u orbanovo preduzeće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije