Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAŽAVANJE NEZADOVOLJSTVA
Povratak na članak

Prosvjed u Vinkovcima zbog preraspodjele državnog zemljišta: Okupilo se više od 700 prosvjednika

Jedan od vođa prosvjeda Mario Magdić, inače zaposlenik PIK-a Vinkovci, rekao je kako temeljem odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu može dovesti do neograničene primjene diskrecijskog prava i arbitrarnog postupanja nadležnih tijela jedinica lokalne samouprave.

Komentari 9

BB
bruna_bruna
14:11 11.11.2019.

U Markušici živi 90% Srba i sad očekujete da Pik Vinkovci dobije odobrenje za nastavak proizvodnje.Svašta i od vas

VL
ER
Erkula@
14:57 11.11.2019.

Mjestani opcine Markusice imaju prioritet na natjecaju i maksimum zakupa je 25 hektara a kako se meni cini ovdje vecini smeta samo sto tu zive Srbi a ti isti ispunjavaju sve uvjete vezane za natjecaj

VL
Avatar navijač
navijač
14:14 11.11.2019.

Prevedeno na Hrvatski . Općina Markušica je "srpska" općina kojom upravljaju srbi i zemlju dijele samo srbima a ulaganja traže od Hrvatske. Sve ostalo je laž. Bio sam danas na prosvjedu.

VL
DU
Deleted user
14:01 11.11.2019.

Prvo, miran prosvjeed?! Drugo, samo 700 prosvjednika?! Treće i konačno, "uzalud vam trud svirači", zna se...

VL
MA
MarkoMaras
14:16 11.11.2019.

Može se presjeći gordijski čvor tako da se proda sva državna i općinska zemlja. Nakon toga više neće biti nikakvih nepravda jer će odlučivati samo tržište.

VL
CH
chemica
14:04 11.11.2019.

Nije bilo dobro kad je država dodjeljivala zemljište, a nije dobro ni sada kada to čine lokalne velmože. Koji li je mulac makar pomislio da će ovako biti bolje...Balkan je to. Brdoviti. Veza je rođo u ministarstvu ili pak rođo na općini. Ispada da je kao i za sve ostalo, tržište najbolji korektiv takvog divljanja lokalnih šerifa i ostalih rođa und zemljaka. Onaj tko ima neka plati, a onaj tko nema s čim...No, kapitalizam je. Mora biti i siromašnih. Većina. Tko je vidio da u kapitalizmu svi imaju. To se zvalo socijalizmom. Kasno je sad plakati za prolivenim mlijekom.

VL
RI
river
16:08 11.11.2019.

Ta zemlja je nacionalizirana tj. oteta od naroda a sad je djele kumunjare izmedju sebe .....Srmota .....Plenko i Pupi sakrij te se

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:51 11.11.2019.

Tko je napisao zakon? Njemu se zalite.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.