Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prosvjed protiv bešćutnih činovnika, a ne protiv države

U jednosatnom mirnom prosvjedu danas je 150 orahovičkih policajaca zahtijevalo ispravljanje nepravde. U ratu nije bilo razlike između aktivnih i pričuvnih policajaca, svjedočio je Ivan Vekić, ratni ministar policije RH
30. siječnja 2010. u 13:24 16 komentara 2 prikaza
prosvjed
Foto: Dragutin Šantoši

Predvođeni ratnim ministrom hrvatske policije Ivanom Vekićem i Antom Grabovcem, predsjednikom Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica, danas je oko 150 bivših pričuvnih orahovičkih policajaca mirnim mimohodom kroz grad i prosvjedom ispred policijske stanice izrazilo svoje nezadovoljstvo zbog oduzimanja dijela udjela u Fondu hrvatskih branitelja zbog čega su ratnici oštećeni za iznos veći od 2 milijuna kuna.

- Ne prosvjedujemo protiv hrvatske države koju smo stvarali, već zbog administracije i bezdušnih činovnika i onih tajnika koji ni u Orahovicu ne bi došli ako ne bi dobili dnevnicu i ručak. Od te birokracije ne tražimo da nas voli, već da nas uvažava, jer da nije bilo nas, ni njih ne bi bilo na dobro plaćenim mjestima. Privilegije danas koriste koji s nama nisu bili ni u zaklonu ni u jurišu. Braneći svoja prava, branimo i čast naše Domovine, rekao je ratni ministar Ivan Vekić ističući da među braniteljima u ratu nije bilo razlike između aktivnih i pričuvnih.

Branitelji, pričuvni policajci su danas u Orahovici izjavili da će, ne ispravi li državna administracija nepravdu koja im je počinjena protiv države podići ustavnu tužbu i pravnim sredstvima dokazati svoje opravdane zahtjeve koje je podržalo i 8 udruga iz Domovinskog rata

- Premijerki Jadranki Kosor dajemo nekoliko mjeseci da u njena administracija ispravi ovu nepravdu, a ako se to ne dogodi ponovo ćemo prosvjedovati zatvaranjem Podravske magistrale, pred PU Virovitičko-podravskom i pred Hrvatskim saborom i gdje god bude trebalo, ali od svojih zahtjeva nećemo odustati, potvrdio je na kraju mirnog prosvjeda Ante Grabovac, predsjednik udruge orahovačkih policajaca Domovinskog rata.

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • tigar-cro:

    Eeee...dragi moji suborci, samo se i dalje, uzaludno....smrzavajte, bez rezultata kada ste neslozni i ne zelite da stvorimo JEDNU-----JEDINSTVENU UDRUGU !!! Pa, onda da vidimo mogu li LOPOVI, (politicari) ovako manipulirati nama!!!

  • -obrisani-:

    I ja sam pripadao Pričuvnom sastavu.Policija zajedno s pričuvnim sastavom smo bili prva borbena formacija u Hrvatskoj.Prošli smo svašta.Meni nisu htjeli priznati borbeni staš u Medačkom đepu.Pokrali su nam bodova da je to čudoi jedno.Oni koji su nam bili pretpostavljeni ... prikaži još! i grijali su fotelje u policijskim stanicama,zajedno sa svojim administrativcima i sinovima,koje su regrutirali u svoje kancelarije da budu na sigurnom,su danas najveći borci.Predstavljaju se bez imalo srama kao nekakvi branitelji,a da puške vidjeli nisu.Kad je sprovedena mobilizacija od moje jedinice pola njih se nisu odazvali,pa smo ih drugi dan morali skupljati.Mnogi su na razne načine iz rezervnog sastava isčezli,kad se po terenima počelo ići.Danas uživaju sve povlastice.Glume elitu.Dijele si odlikovanja,a naša su ukrali.Mi nemamo niti spomenicu.Na Velebit smo morali svakih 15 dana,jer nije bilo koga da nas zamjeni.Mnogi aktivni su otišli na bolovanje,kad su saznali da se \"ide\",a sada su rezervisti na marginama.Ovo što je Hrvatska policija napravila iz svojeg ratnog rezervnog sastava je sramotno.

  • brkica2:

    Sada vidite kako revolucija jede svoju djecu.