Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prosvjed protiv bešćutnih činovnika, a ne protiv države

prosvjed
Dragutin Šantoši
30.01.2010.
u 13:24

U jednosatnom mirnom prosvjedu danas je 150 orahovičkih policajaca zahtijevalo ispravljanje nepravde. U ratu nije bilo razlike između aktivnih i pričuvnih policajaca, svjedočio je Ivan Vekić, ratni ministar policije RH

Predvođeni ratnim ministrom hrvatske policije Ivanom Vekićem i Antom Grabovcem, predsjednikom Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica, danas je oko 150 bivših pričuvnih orahovičkih policajaca mirnim mimohodom kroz grad i prosvjedom ispred policijske stanice izrazilo svoje nezadovoljstvo zbog oduzimanja dijela udjela u Fondu hrvatskih branitelja zbog čega su ratnici oštećeni za iznos veći od 2 milijuna kuna.

- Ne prosvjedujemo protiv hrvatske države koju smo stvarali, već zbog administracije i bezdušnih činovnika i onih tajnika koji ni u Orahovicu ne bi došli ako ne bi dobili dnevnicu i ručak. Od te birokracije ne tražimo da nas voli, već da nas uvažava, jer da nije bilo nas, ni njih ne bi bilo na dobro plaćenim mjestima. Privilegije danas koriste koji s nama nisu bili ni u zaklonu ni u jurišu. Braneći svoja prava, branimo i čast naše Domovine, rekao je ratni ministar Ivan Vekić ističući da među braniteljima u ratu nije bilo razlike između aktivnih i pričuvnih.

Branitelji, pričuvni policajci su danas u Orahovici izjavili da će, ne ispravi li državna administracija nepravdu koja im je počinjena protiv države podići ustavnu tužbu i pravnim sredstvima dokazati svoje opravdane zahtjeve koje je podržalo i 8 udruga iz Domovinskog rata

- Premijerki Jadranki Kosor dajemo nekoliko mjeseci da u njena administracija ispravi ovu nepravdu, a ako se to ne dogodi ponovo ćemo prosvjedovati zatvaranjem Podravske magistrale, pred PU Virovitičko-podravskom i pred Hrvatskim saborom i gdje god bude trebalo, ali od svojih zahtjeva nećemo odustati, potvrdio je na kraju mirnog prosvjeda Ante Grabovac, predsjednik udruge orahovačkih policajaca Domovinskog rata.

Komentara 16

TC
tigar-cro
18:47 30.01.2010.

Eeee...dragi moji suborci, samo se i dalje, uzaludno....smrzavajte, bez rezultata kada ste neslozni i ne zelite da stvorimo JEDNU-----JEDINSTVENU UDRUGU !!! Pa, onda da vidimo mogu li LOPOVI, (politicari) ovako manipulirati nama!!!

OB
-obrisani-
17:28 30.01.2010.

I ja sam pripadao Pričuvnom sastavu.Policija zajedno s pričuvnim sastavom smo bili prva borbena formacija u Hrvatskoj.Prošli smo svašta.Meni nisu htjeli priznati borbeni staš u Medačkom đepu.Pokrali su nam bodova da je to čudoi jedno.Oni koji su nam bili pretpostavljeni i grijali su fotelje u policijskim stanicama,zajedno sa svojim administrativcima i sinovima,koje su regrutirali u svoje kancelarije da budu na sigurnom,su danas najveći borci.Predstavljaju se bez imalo srama kao nekakvi branitelji,a da puške vidjeli nisu.Kad je sprovedena mobilizacija od moje jedinice pola njih se nisu odazvali,pa smo ih drugi dan morali skupljati.Mnogi su na razne načine iz rezervnog sastava isčezli,kad se po terenima počelo ići.Danas uživaju sve povlastice.Glume elitu.Dijele si odlikovanja,a naša su ukrali.Mi nemamo niti spomenicu.Na Velebit smo morali svakih 15 dana,jer nije bilo koga da nas zamjeni.Mnogi aktivni su otišli na bolovanje,kad su saznali da se \"ide\",a sada su rezervisti na marginama.Ovo što je Hrvatska policija napravila iz svojeg ratnog rezervnog sastava je sramotno.

BR
brkica2
23:55 30.01.2010.

Sada vidite kako revolucija jede svoju djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije