Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ovako više ne ide'

Prosvjed pravosudnih policajaca: 'Ministre, izađi ili otiđi'

Prosvjed Sindikata pravosudne policije ispred Ministarstva pravosuđa
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/31
30.09.2019.
u 19:03

"Ako ne bude promjena do početka iduće godine organizirat ćemo veliki prosvjed na Markovom trgu, a u tom slučaju planiramo i bijeli štrajk, odnosno štrajk na radnom mjestu početkom 2020.", poručio je sindikalac

Sindikat pravosudne policije Hrvatske (SSPH) danas je pred Ministarstvom pravosuđa održao prosvjed "Ovako više ne ide" na kojem se okupilo oko 500 pravosudnih policaja.

Željeli su upozoriti na teške uvjete rada u zatvorskom sustavu te male plaće. Podršku su im pružili i djelatnici županijskih i općinskih sudova diljem zemlje te sindikati poštara i cestara. Ministru Draženu Bošnjakoviću su poručili da " izađe ili otiđe". On ih je primio na razgovor koji je potrajao par sati. Tijekom tog razgovora predstavnici SSPH-a su mu iznijeli svoje probleme a on im je kazao da im ne može ništa obećati jer ide nova fiskalna godina pa tek treba vidjeti hoće li biti novca za povećanje plaća.

VIDEO Prosvjed Sindikata pravosudne policije ispred Ministarstva pravosuđa

- Naš stav je i da je Zakon o reprezentativnosti nakaradan i da se treba mijenjati. Pa nas zastupa Sindikat policije u kojem valjda ima pravosudnih policajaca kao u našoj najmanjoj podružnici. Pravosudnih policajaca ima oko 1500 i tražimo da se taj zakon mijenja jer ne dozvoljavamo da netko potpisuje oko naših plaća. A kako nas zastupaju dovoljno govori to što su oni Zakonom o policiji dogovorili da policajci odlaskom u mirovinu imaju pravo na 10 otpremnina, a ostali državni službenici u koje spadaju pravosudni policajci i zaposlenici sudova imaju pravo na tri otpremnine. Uostalom nisu nas došli ni podržati a svi se borimo za bolja prava radnika - kaže Jelenko Krešo, dopredsjednik SSPH-a.

Pojašnjava da će u slučaju da ne naiđu na razumijevanje oko svojih zahtjeva, sljedeći prosvjed organizirati na Trgu sv. Marka. Već su jedan prosvjed organizirali prije par mjeseci kada su upoznali javnost s teškim uvjetima u kojima rade te činjenicu da im je unutar zatvorskog sustava gotovo svakodnevno ugrožena i sigurnost. Pravosudni policajac vježbenik ima plaću od oko 3500 kuna.

Komentara 18

SV
sven222
20:03 30.09.2019.

Nema problema!!! Nas koji radimo u privatnom sektoru treba jos vise uzjahati da vise radimo d bi svi na drzavnoj cici bili zadovoljni !! I onda se cudimo sto ljudi bjeze vani!!! Na zalost i ja bi da imam manjee godina !! Kad razmislim malo nolje koja san bu.ala bio sto sam se i vratio !!!

Avatar KeK_LoL_JK
KeK_LoL_JK
21:16 30.09.2019.

na bauštelu!!

DU
Deleted user
19:24 30.09.2019.

I meni se činilo da sam premalo plačen u bivšoj firmi, pa sam napravio prekvalifikaciju u promjenio firmu. I to sa 52 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije