Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamijenili zastave

Proruski prosvjednici upali u sjedište ukrajinske mornarice

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
19.03.2014.
u 09:31

U tijeku su pregovori prosvjednika s ukrajinskom mornaricom

U ukrajinsku pomorsku bazu u Sevastopolju jutros su upali prosvjednici, javlja RT.

Prosvjednici, njih nekoliko tisuća, naoružani ruskim i zastavama svetog Andrije, probili su zaštitnu ogradu, ušli u bazu i ukrajinske zastave zamijenile s ruskim.

U tijeku su pregovori prosvjednika s ukrajinskom mornaricom te zasad nisu zabilježeni slučajevi nasilja.

Zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga Mihail Kucin obavijestio je svog ruskog kolegu Valerija Gerasimova kako je trupama stacioniranim na Krimu odobrena uporaba vojne sile.

Podsjetimo, jučer je u snajperskoj pucnjavi na ulicama Simferopolja, glavnog grada odcijepljenog Krima, ubijeno dvoje pripadnika proruske paramilitarne skupine, a još četvorica su ranjena. Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je jedan napadač 17-godišnjak iz Lavova, dok se za drugim još traga.

Proruska paramilitarna jedinica napadnuta je dok je tražila proukrajinske militante, čije su prebivalište odali susjedi, tvrdi novinska agencija Kryminform pozivajući se na izvor u policiji. "Tada je jedan član paramilitarne grupe ubijen, a dvojica su ranjena“, rekla je osoba iz policije dodavši da je incident možda bio unaprijed smišljena provokacija.

Ukrajinski premijer izjavio je da je sukob prerastao iz političkog u vojni. Prijelazni ukrajinski predsjednik Oleksandr Turčinov kazao je kako je vojska dobila dopuštenje za korištenje oružja kada se nalazi u opasnosti. Incidenti su uslijedili nakon što je u Moskvi ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao priključenje poluotoka Krima.

>> Dvoje mrtvih i četvero ranjenih u sukobima na Krimu!

 

Komentara 10

BS
bstrabi2
10:07 19.03.2014.

Šta ovi rusi misle?Da njihova djeca i žene .Nećju ginut?Ako netko zapuca.Ludi neki narod .Znam da su tamo Tatari,ali ne zanći to da su svi divlji.... .

Avatar Dolar=0
Dolar=0
18:21 19.03.2014.

proamerički snajperisti od 17 godina pucaju po Krimu

Avatar naroz
naroz
19:44 19.03.2014.

poruka americi otisao locav u pecinu da istjera zeca a ono izasao medved sta sada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije