Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINSKA KRIZA

Prorusi u Donjecku traže konfederalizaciju istočne Ukrajine

Denis Pušilin
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.04.2014.
u 17:47

Samoproglašeni predsjednik takozvane Neovisne Donjecke Republike Denis Pušilin za HRT je rekao da ne priznaju sporazum u rusko-ukrajinski Ženevi

Prorusi u Donjecku traže konfederalizaciju istočne Ukrajine, status kakav je nekad imao Krim s pravom na samoodređenje do odcjepljenja, a konačnu odluku donijet će narod na referendumu. Samoproglašeni predsjednik takozvane Neovisne Donjecke Republike Denis Pušilin (na slici) za HRT je rekao da ne priznaju sporazum u rusko-ukrajinski Ženevi, koji obvezuje sve paramilitarne skupine na razoružanje i napuštanje zauzetih vladinih zgrada.

Pripojenju Rusiji protivi se 52 posto građana u Donjecku, pokazali su danas objavljeni rezultati ankete. Na cijelom rusofonom jugoistoku Ukrajine ideju o pripojenju odbacuje 69,7 posto ispitanika. 15,4 posto ih je za, a 12,5 posto nema mišljenje o tome. Međutim, gotovo tri četvrtine ispitanika smatra da su prijelazni predsjednik i premijer Ukrajine izabrani nelegalno.

>> Ukrajinci iza sebe moraju ostaviti spaljenu zemlju, što će Rusi htjeti spriječiti

>> Proruski militanti popisuju Židove i ne napuštaju okupirane zgrade

Komentara 13

Avatar El Indio
El Indio
20:27 19.04.2014.

Nebu islo

NE
Nepobjedivi
19:38 19.04.2014.

Hvala dragom Bogu, ljudi u Ukrajini za sada odbijaju početi građanski rat iako ih s mnogih strana guraju u tom pravcu. Civili jednostavno zaustavljaju vladine oklopne transportere poslane u istočnu Ukrajinu radi uništenja "terorista" i u pravilu nitko iz tih oklopnih transportera ne otvara vatru. S druge strane, "teroristi" toleriraju vladine helikoptere koji lete na samo pedesetak metara visine i nikome na pada na pamet da ih sruši.

XA
xaron
20:41 19.04.2014.

...ispitanici smatraju da su predsjednik i premijer izabrani nelegalno... Pa oni nisu nikako izabrani, oni su postavili sami sebe na te pozicije, to je bar jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije