Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirjana Hruškar

Prorektorica dala ostavku i poručila Borasu: 'Ne mogu podržati, ni moralno ni profesionalno, vaše odluke'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
09.02.2021.
u 13:06

U pismu koje je danas službeno uputila rektoru, prorektorica Hruškar navodi kako je neposredni razlog njezine ostavke višemjesečno neslaganje s rektorovim odlukama i nužnošću njihove provedbe, zbog čega smatra kako više ne može obnašati dužnost prorektorice Sveučilišta u Zagrebu

Prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Mirjana Hruškar podnijela je rektoru Sveučilišta u Zagrebu Damiru Borasu neopozivu ostavku s dužnosti prorektorice za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete zbog višemjesečnoga neslaganja s rektorovim odlukama.

U pismu koje je danas službeno uputila rektoru, prorektorica Hruškar navodi kako je neposredni razlog njezine ostavke višemjesečno neslaganje s rektorovim odlukama i nužnošću njihove provedbe, zbog čega smatra kako više ne može obnašati dužnost prorektorice Sveučilišta u Zagrebu. Povod ostavke zaključci su i tijek rasprave sastanka Rektorskog kolegija u užem sastavu koji je održan 8. veljače, a na kojemu je rektor jasno istaknuo važnost sljedivosti njegovih odluka, što nije mogla podržati, ističe se u priopćenju prorektorice Hruškar.

"Moja je moralna i ljudska odgovornost zahvaliti Vam se na dužnosti prorektorice za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete… Budući da u Vašim namjerama ne vidim dobru volju da Sveučilište s Vama na čelu nađe adekvatna rješenja za ozbiljne izazove s kojima se već duže vrijeme suočava i čije nerješavanje, po mojem skromnom mišljenju, ozbiljno narušava kvalitetu najvećeg sveučilišta u Republici Hrvatskoj, shvatila sam da Vas više ne mogu slijediti na Vašem putu", ističe prof. dr. sc. Mirjana Hruškar u pismu ostavke.

Ističe i kako je rektora Borasa u više navrata izvijestila da razmišlja o ostavci.

"Izražavam duboko žaljenje, u profesionalnom i ljudskom smislu, što sam morala donijeti ovu odluku. U ovim za mene neprihvatljivim okolnostima funkcioniranja Sveučilišta u Zagrebu ne osjećam se odgovornom i ne mogu podržati, ni moralno ni profesionalno, Vaše odluke i postupke. Iskreno se nadam da ćete, usprkos svemu, pronaći mudrosti i učiniti pozitivne iskorake za dobrobit i budućnost Sveučilišta u Zagrebu i visokoškolskog obrazovanja Republike Hrvatske", zaključuje Hruškar.

Komentara 19

RI
risingsun
13:50 09.02.2021.

U interesu hrvatske znanosti i visokog obrazovanja Boras treba otici sa sveucilista. Ako se ne varam Senat Sveucilista u Zagrebu treba 36 glasova od 70 za njegovu smjenu. Covjek naprosto nije dorastao funkciji koju obnasa.

ID
Ideal
13:28 09.02.2021.

Rispekt i podrška profesorici!

ON
ON
15:09 09.02.2021.

Imam dojam da se kod nas kod donosenja zakona gledalo da se sve vazne funkcije ogradile da im nitko nista nemoze.Zasto bisudci bili neka druge funkcije bile zasticenije od ostalih.Za cetiri godine mandata jedna vladi kada ima vecinu,nemoze nitko nista,sta god radila.Po meni bi vlada ono sta obeca u kampanji i na pocetku mandata trebala ispunjavati,ako ne tada odgovarati.Svake godine mandata sabrati obecano i napravito,i na osnovu toga vrednovat rad vlade.Ako su napravili dobar posao nagraditi ih, a ako su previse podbacili mijenjati ih.Izgleda banalno,ali kod nas jedino moguce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije