Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepucavanje na Fejsu

Prorektor poručio ministrici: Srećom, u sustavu nećete još dugo

Miljenko Šimpraga
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/4
01.03.2018.
u 20:35

Miljenko Šimpraga otvoreno se veseli smjeni ministrice Divjak...

Nakon što je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas na Facebooku objavila fotografije s prosvjeda Sindikata hrvatskih učitelja u komentarima ispod objave nastalo je prepucavanje u kojem su sudjelovali Miljenko ŠimpragaToma Antičić.

- Izašla sam danas pred učitelje ispred Ministarstva demantirati sindikalne vođe o monologu Ministarstva. Naime, u posljednja tri mjeseca, vodilo se čak 15 različitih sastanaka vezanih za pregovore, a posljednji koji se vodio baš jučer trajao je tri sata. Oduševila me potpora učitelja u provođenju reforme, a ja ću i dalje inzistirati i aktivno raditi, kao i dosad, na boljim uvjetima škola i boljim uvjetima rada učitelja diljem Hrvatske - napisala je ministrica na što se osvrnuo Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu inače bliski suradnik rektora Damira Borasa.

Foto: Facebook screenshot

- Srećom po nas u sustavu nećete još dugo - poručio je Šimpraga ministrici, a na to je sarkastično reagirao Toma Antičić, državni tajnik u Ministarstvu.

- Lijepo je imati podršku za reforme - napisao je Antičić te potom na svom profilu podijelio objavu ministrice.

-  MZO se ne skriva, dapače. Intenzivno razgovaramo sa učiteljima, posebno sa onima koji shvaćaju da su promjene i reforme nužne, i njihovi inputi su nam jako jako korisni. Tako da, da, itekako demantiramo sindikalne vođe - strah od reformi je tu očito velik. A bez reformi u školstvu RH nema budućnosti... - napisao je Antičić.

 

Komentara 8

BI
bikica7
21:54 01.03.2018.

Uz Jovanovića svakako najgora ministrica za obrazovanje.Cilj joj je svoju informatiku ugurati u sustav obveznih predmeta a sve ostalo prepustila sdepeovcu Jokiću a to znači šuvarizacija škole.Kako je nije sram doći pred učitelje s obzirom što čini.

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
20:51 01.03.2018.

Opaa... Pocelo je pocelo... Strah je pocetak kraja svake sile... Cuj ministarku, “ovo je prijetnja”... ha ha ha

RO
robertbruckner
20:44 01.03.2018.

Pak naravno rektor je "seljacina" a ona je rektor hihihhiihhi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije