Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU PROŠLE DAŠA DRAGNIĆ (ZA) NI DANICA BARIČEVIĆ (HDZ)

Propao i treći pokušaj konstituiranja Skupštine Splitsko-dalmatinske županije

Split: Županijska skupština se nije konstituirala, novi pokušaj za 30 dana
Ivo Cagalj/PIXSELL
16.07.2021.
u 15:52

Treći pokušaj uslijedit će sredinom kolovoza

Propao je i drugi pokušaj konstituiranja Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Za županicu su kandidirane Daša Dragnić (koalicija ZA) i Danica Baričević (HDZ), ali nijedna nije dobila potreban broj glasova, odnosno dobile su po jednak broj glasova.

U slučaju kad za dužnost predsjednika županjske skupštine postoje dva kandidata, onda je za predsjednika izabran onaj koji osvoji više glasova nazočnih, što se u ovom slučaju nije odgodilo. Obje su dobile po nedovoljnih 22 glasa. Za Ankicu Baričević glasovali su HDZ i HSP (18 vijećnika) i Kerumov HGS (4). Za Dašu Dragnić bili su Most (7), SDP (6), koalicija ZA (5), Centar (4). Presudni su glasovi trojice vijećnika Domovinskog pokreta koji nisu dali podršku nijednoj kandidatkinji već su bili suzdržani u oba slučaja.

Prije mjesec dana MOST-ov kandidat Ivica Kukavica nije dobio dovoljnu podršku. Treći pokušaj uslijedit će sredinom kolovoza.

Komentara 2

DU
Deleted user
16:01 16.07.2021.

za zupanicu ...?????? za predsjednicu zupanijske skupstine..to je toliko vazno za zupaniju...sigurno su uznemirili svekoliku javnost...kao da nisu mogle podijeliti mandat ..2g jedna..2g druga...itd

SA
sani1
16:14 16.07.2021.

Di gori?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije