Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnica upozorava
Povratak na članak

Propali političari huškaju, mediji im pomažu i linčuju. A samo jedan njihov sljedbenik da krene...

SDP-ova saborska zastupnica i liječnica Andreja Marić, članica Saborskog odbora za obitelj, mlade i sport, govori za Večernji list slučaju Kongo i kritičnim problemima u zdravstvu.

Komentari 40

NI
Nipos66
12:15 20.02.2023.

Gospođo, niste dobro čuli onog ministra iz Konga - od 2017.g. NIJE moguće strancima posvojenje (točka). Kako onda ta djeca mogu biti hrvatski državljani ako su posvojeni na nezakonit način.

VL
Avatar Heisenberg
Heisenberg
12:18 20.02.2023.

Badava vam svima mediji, političari i ini koji branite ove trgovce djecom, koji su do njih došli online, uz pomoć korumpiranih političara i sudaca. Zar ne uvažavate zvanični stav države Kongo koji je neki dan jasno iznesen! Ta djeca nisu hrvatski državljani jer su na nezakonit način dobili papire.

VL
GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
12:11 20.02.2023.

Zašto su ljevičari toliko alergični na istinu?

VL
LU
LudiAlen
12:50 20.02.2023.

Današnje novinarstvo se svelo na davanje komentara i vlastitih stavova, ideologija na određenu temu. Zato i polagano propadate jer više nema objektivnog i istraživačkog novinarstva!

VL
ZP
Zabranjen pristup
12:48 20.02.2023.

Navodnu trgovinu djecom?? Jos jednom : posvajaju djecu iz konga a idu u zambiju po njih,zasto to? Zato jer je zabranjeno posvajati djecu iz konga! Ovdje nista nije navodno nego je cisto dokazano trgovanje djecom.

VL
MI
Mislav28
12:37 20.02.2023.

Što treba braniti trgovce robljem kao ona benčićka , iako je lud ovog puta je pernar u pravu.

VL
CR
CROLINDA
12:43 20.02.2023.

drugarice - da su ti trgovci djecom desničari vi biste u najmanju ruku i u najpristojnijoj varijanti ovako govorili = nezakoniti papiri - nelegalno posvajanje je krijumčarenje - trgovina djecom to su trgovci djecom koji trguju ljudskim bićima i ne ne daju im pravo na osnovno dostojanstvo - mijenjaju im osobno ime a da mogu sigurno bi im promijenili i boju kože- gdje su ta djeca -zašto institucije ne istraže da nije neko od njih obršilo kod trgovaca organima ili u pedopornografijskoj industriji

VL
DU
Deleted user
12:50 20.02.2023.

Da su u pitanju članovi desne opcije dileme o tome tko je kriv ne bi bilo, bili bi krivi naravno posvojitelji a naše procedure za usvajanje bile bi proglašene savršeno jasnim i čistim! Kako se pak ne radi o desnim nego lijevim onda je jasno da ako ih u Zambiji puste da u RH nitko protiv njih neće pokrenuti postupak (jer neki od njih su prekršili i domaće zakone) a isprika će biti da su nam procedure manjkave zastarjele jer eto nemreš kupiti modni dodatak u Kongu za nekoliko tisuća eura. No svima sa zrnom soli je jasno da su svi sudionici kupovine dobro znali što rade i da Kongo ne dozvoljava trgovinu svojom djecom pa primopredaja nije dogovorena u Kongu nego u Zambiji jer tehnički gledano svi sudionici pa i djeca imaju hrvatske dokumente i u Zambiji su u tranzitu i što Zambija ima s tim? Tu Zambija očitava velikim bijelim kolonizatorima bukvicu iz osnova zakonodavstva jer ništa zasnovano na nezakonitim osnovama nikada ne može postati zakonito.

VL
HR
hrza
12:32 20.02.2023.

Pernar tera zeca a isteraće vuka.

VL
ŠU
Šugaman
13:13 20.02.2023.

A što država čini da se zaštiti pravni poretak u RH? Ništa. Naprotiv, čak i saborski zastupnici, dakle članovi zakonodavne vlasti u RH, propinju na stražnje noge u pokušaju da se zaštite protuzakonite radnje kako u DR Kongo tako i u RH. Sramotite nas i blamirate pred svijetom. Ili jesmo pravna država ili nismo, ili smo za vladavinu prava ili nismo, ne može se birati na koga se zakoni odnose, a na koga ne, tko je dužan poštivati zakone, a tko ne, a ovisno o nečijoj ideološkoj i političkoj opredjeljenosti.

VL
CR
CROLINDA
12:52 20.02.2023.

Ako njihov zakon zabranjuje posvajanje djece strancima i nastranima onda je to kriminal i točka - sve je učinjeno protuzakonito i nema se tu što dalje pričati - opravdavate neopravdivo - previše to sve smrdi i uzduž i poprijeko - - ako hrvatske institucije neće izvidjeti što rade od te djece -onda je sve jasno-

VL
CR
CROLINDA
12:56 20.02.2023.

to su sotonska posla - švercaju djecu kao da su životinje

VL
SB
Sbking
13:34 20.02.2023.

Kakav spin, drzavljani hrvatske (ex drzavljani konga) su oteti od strane Zambijskih vlasti, hahahah Jeste li procitali vlastiti tekst prije objave. Zar stvarno ocekujete da ce ovo netko zagristi, da od krivca radite zrtve

VL
ZP
Zabranjen pristup
12:50 20.02.2023.

Ako je sve bilo cisto i djeca imala hrvatske dokumente pa onda bi isli direktno u kongo po njih a ne u zambiju

VL
DU
Deleted user
12:59 20.02.2023.

Spašavanje vojnika Ryana se nastavlja uz umanjenje krivice. To vam sve govori o Hr i njenim institucijama i zašto nitko ne želi ovdje investirati svoje novce osim naivnih. Američki investitori čak pobjegli odavdje.

VL
CR
CROLINDA
13:19 20.02.2023.

pristrana drugarica brani neobranjivo - žena i žena koja se umjetno priportala u muško ni po zakonu Hrvatske ni po zakonu Konga ne mogu posvojit - dakle išli su u Zambiju k dilerima djece

VL
KL
klamerko
13:16 20.02.2023.

Vidimo do kuda su nas doveli "uspješni političari", prema tome nije tako loše biti "propali političar". A vezano za aferu Kongo žalosno je da su liječnici djeca očigledno na zadnjem mjestu. Uz to, nije baš ništa novo rekla, samo se ofucano pridružuje huškanju protiv one osobe koja je jedina uopće posjetila ambasadu Konga u zadnja dva i pol mjeseca.

VL
KO
kompakt
12:52 20.02.2023.

Djeca su oteta od otmičara.Samo crveni to ne kontaju

VL
VI
Visibaba
13:22 20.02.2023.

Političari i pripadnici zakonodavne i izvršne vlasti trebali bi se suzdržati od komentiranja postupka u tijeku i pokušaja utjecanja na svjedoke i na ishod postupka.

VL
CR
CROLINDA
13:50 20.02.2023.

kad bi Pernar rekao da je nebo plavo, da je sunce žuto i da je voda mokra- ova drugarica bi to pobijala - samo zato što je to rekla dvorska luda ili dežurni enfant terrible ili neko s desnice ilii neko ko ne sadi tikve s levicom

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.