Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTOK KAKAN

Pronašli sreću na otoku kod Šibenika: 'Prema službenom popisu stanovništva mi smo jedini'

HRT
13.06.2022.
u 16:22

Imali su na tom otoku i restoran koji je privlačio svjetski poznata lica, no odustali su od njega zbog uobičajenih hrvatskih problema s institucijama.

Bračni par Zoran i Marina Košuljandić jedini su stanovnici otoka Kakan, na kojem su prije 40 godina pronašli su utočište sreće.

- Prvo sam rekla mužu da sam tu došla po kazni! Zavoljeli smo kasnije ovo mjesto, ispričala je Marina Košuljandić za HRT.

Broj stanovnika porastao je na tom otoku za čak 200 posto.

- Prema službenom popisu stanovništva mi smo jedini. Ja i žena smo jedini stanovnici ovog otoka, ističe Zoran Košuljandić.

Njihova filozofija života je 'robinzonska'. - Nema nikakvog stresa, nema žurbe, živi se usporeno, lagano i prirodnjački. U prirodi se sve nalazi što čovjeku treba. Samo mi to ne znamo, naglašava Zoran.

Imali su na tom otoku i restoran koji je privlačio svjetski poznata lica, no odustali su od njega zbog uobičajenih hrvatskih problema s institucijama.

- Gradska čistoća nam pošalje račun od 129 tisuća kuna za smeće za četiri mjeseca! I nikad nije učinila tu uslugu, ali to ide, govori Zoran.

Međutim, danas se drže: manje je - više!

- Moje je mišljenje: što god imamo pametnije telefone, pametnije kuće, pametnije gradove - to smo mi gluplji, naglašava.

VIDEO: Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: 'Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak skoro 700 kuna!'

Komentara 1

LA
lajh1985
18:02 13.06.2022.

A gdje u ducan idu i bacaju smece ako cistocd nigdje nema...za tv lako jel ga ni ja ne gled vec 2 godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije