Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije javila policiji

Pronašla veći novčani iznos pa prijavljena za utaju!

Novac
Goran Stanzl/PIXSELL
12.02.2013.
u 14:25

Policija je pregledom kamera utvrdila da je novac koji je izgubio 35-godišnjak pronašla ženska osoba koja nije prijavila pronalazak

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar Alfons_x
Alfons_x
15:05 12.02.2013.

Prijavu za utaju??? Dakle da vidimo Članak 220. stavak 5. Kaznenog zakona kaže: "Tko tuđu pokretnu stvar koju je našao, ili do koje je slučajno došao, protupravno prisvoji, kaznit će se novčanom kaznom do sto pedeset dnevnih dohodaka ili kaznomnom zatvora do šest mjeseci." -Idemo dalje novac nije "stvar" no ukoliko jeste, zašto se jednako nije postupilo u slučaju Tonine Sanader, koja je podsjećam našla novac u garaži nekog trgovačkog centra i spremila ga u prtljažnik.....Čak štoviše glasnogovornica splitske policije je pojašnjavala da osoba po zakonu NIJE DUŽNA prijaviti pronađene stvari, nego da je to moralna dužnost svake osobe?! Dok s odvjetničke strane gledano tužbe za ovo djelo iz članka 220 (ukoliko se članak odnosi i na predmetni čin) se podnose isključivo privatnim putem?? TKO JE U PRAVU - ili zakon po tko zna koji put, nije isti za sve?!

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
18:36 12.02.2013.

I onda se čudimo što nam je takvo stanje u državi, a po vašim komentarima 99% vas bi prisvojilo ono što nije vaše!

LI
list68
16:22 12.02.2013.

Bravo za "gusta magla". Kome vratiti policiji, ma svašta, pa to su lopine odmah iza političara, sudaca itd., Kad bi netko zatražio , ali da napiše u ćemu je novac, i koliko ga je bilo, vratio bih osobno, a drukčije, nema šanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije