Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ProtuavionskI METAK

Pronašao streljivo u kamionu za smeće

22.07.2009., Zagreb - Rportaza o djelatnicima Cistoce koji rade po noci. Ivan Jagust, Radivoj Tenodi i Dragutin cine ekipu koja kupi smece iz poslovnih objekata. Njihova ruta ukljucuje Sabor, Banske dvore, Plinacro, T-com na Savskoj ulici, Mup, Hrt i Hrva
Foto: Luka Klun/Pixsell
15.07.2015.
u 12:24

Radnik koji je popravljao Unikomovo vozilo odnio je otkriveni predmet na portu pa su alarmirali policijskoga pirotehničara

Anđelko Bašić nemalo se iznenadio kada mu je kolega na portu osječkog Unikoma, njegovo radno mjesto, donio – protuavionsko streljivo. Aleksandar Špoljar pronašao ga je dok je u radionici popravljao kamion za odvoz smeća; nije znao kamo će s njim pa mu je najlogičnije bilo odnijeti ga na centralu.

– Pitao me što da radi, rekao sam mu neka ga ostavi kod mene na porti, zvat ću policiju – prepričava Bašić.

Streljivo je u kamionu završilo, pretpostavlja, tako što je ispalo iz kontejnera. Neodgovorni ga je građanin očito bacio u smeće nasred ulice. Riječ je o kamionu koji odvozi otvorene kontejnere u koje stane pet kubika otpada. Igrom slučaja vozilo se pokvarilo i završilo u krugu ove gradske tvrtke u središtu Osijeka.

– Nisam se uplašio, odmah sam prepoznao kakvo je to streljivo. Dugo je 20 centimetara, a kalibra 20 milimetara – opisuje Bašić.

I sam je vozio sličan kamion deset godina, i to "svježe" iza rata, pa se u kontejnerima nagledao svega i svačega.

– Bilo je dosta streljiva, prođe kroz njih svašta što se i ne vidi – govori.

Radi sada na centrali pa je, kaže, telefonski povezan sa svim službama, tako da je, kada je kolega donio streljivo, odmah okrenuo broj policije. Stajalo je na porti oko sat vremena, dok nije došao policijski pirotehničar i odnio ga.

– Apeliramo na sve koji još negdje čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji – pozivaju iz PU osječko-baranjske.

>> Kod dvojice Šibenčana policija pronašla arsenal ilegalno nabavljenog oružja

>> U podrumu i ispred zgrade pronašli bombe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije