Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pronašao novac na rivi pa ga vratio vlasniku: Mene te 3.000 kuna ne bi usrećile

Umirovljenik Vojko Nikolić izgubio je 3.000 kuna koje je prethodno podigao na pošti, no novac mu je brzo vratio 33-godišnji Marin Puharić
17. lipnja 2021. u 22:25 8 komentara 2921 prikaza
Makarska, turistički grad podno Biokova
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Vječno će umirovljenik Vojko Nikolić biti zahvalan 33-godišnjem Marinu Puhariću koji je pronašao njegov izgubljen novac i bez imalo dvojbe odmah mu ga vratio.

Rijedak potez poslodavca Domaći poduzetnik izgradio stanove za svoje radnike: Kvadrat će ih koštati upola manje nego nas

Štoviše, kada je pronašao novac na makarskoj rivi, 33-godišnjak si je dao truda da pronađe i vlasnika.

Vojko je, naime, toga dana otišao u poštu i podigao 3.000 kuna te ih je stavio u džep od hlača i otišao prošetati rivom u Makarskoj. Htio je nešto i pojesti, no kada je vidio da mu omiljeni fast food nije otvoren, pogubio se i nije znao hoće li na kavu ili u šetnju. U međuvremenu je i telefonirao, a kada je vadio mobitel iz džepa ispao mu je novac da to nije ni primijetio, piše Slobodna Dalmacija.

Rivom je tada na biciklu prolazio 33-godišnji Marin koji je ugledao novac na podu.

- Prvo sam mislio da je skrivena kamera jer su u zavežljaju bile dvije novčanice od tisuću kuna i novčanice od 200 kuna. Tada sam shvatio da nema skrivene kamere, već da je novac netko izgubio, a na kornižu je bilo pet osoba – tri koje su išle u jednom smjeru i dvije koje su išle u drugom, što znači da je netko od tih petero ljudi izgubio novac. Tako sam išao od jednog do drugog čovjeka i pitao ih traže li išta i svi su odgovorili da nisu. Treći čovjek bio je barba Vojko, koji mi je djelovao izgubljen pa sam ga upitao traži li nešto, na što mi je odgovorio da ne zna te da je stao i razmišlja - ispričao je Marin. Kako nije pronašao osobu koja je izgubila novac, vratio se do Vojka.

ZORAN PAUNOVIĆ Novi gradonačelnik Makarske stupio na dužnost: Transparentnost je naš imperativ

- Tada sam s druge strane rive ponovno uočio Vojka i opet sam mu prišao i "ulovio" ga pored fontane na Trgu 156. brigade. Opet sam ga pitao je li sigurno sve u redu i tek tada je on shvatio da je izgubio novac - kaže Marin.

Vojko ga je upitao je li on njegov anđeo čuvar te mu je ponudio nagradu ili ručak što je Marin odbio pa su na koncu otišli na kavu.

- Mene te tri tisuće kuna ne bi usrećilo, a i tako sam odgojen, to je možda mogla biti nečija mirovina ili plaća. Ali tako sam sretan što sam u cijeloj toj zbrci pronašao vlasnika novca - ispričao je Marin.

Tokio: Vaterpolo, Hrvatska - Srbija
REAKCIJE SUSJEDA
Pogledajte što pišu srpski mediji nakon poraza od Hrvatske i kako su prihvatili naš trijumf
d
OBLJETNICA
DignetSoftware proslavio jedanaest godina uspješnog rada