Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt u zrakoplovu

Pronađeno tijelo kontroverznog holivudskog pilota kaskadera

david riggs,pilot
You Tube Screenshot
23.09.2013.
u 13:53

Iako mu je dozvola za pilotiranje ranije dvaput oduzimana, Riggs se prijavio i prošlog utorka sudjelovao na aeromitingu AOPA-China Fly-In 2013.

Pronađeno je tijelo kontroverznog holivudskog pilota i kaskadera Davida Riggsa čija je letjelica prošlog tjedna sudjelovala u nesreći u kojoj je poginula jedna ženska osoba u Kini.

Iako mu je dozvola za pilotiranje ranije dvaput oduzimana, Riggs se prijavio i prošlog utorka sudjelovao na aeromitingu AOPA-China Fly-In 2013. izvan grada Shenyanga, podsjeća Sky News. No stvari su pošle po zlu kada je uzletio po kiši i na površini jezera pokušao izvesti jednu od svojih zrakoplovnih akrobatika.

Tijekom performansa u kojem su kotači njegove letjelice Lanchair 320 trebali ''kliziti'' po površini jezera, Riggs nije uspio postići željeni efekt već je zrakoplovom udario u jezero. Letjelica se razbila u komade, a u nesreći je stradala mlada Kineskinja koja je bila zaposlena kao njegova prevoditeljica. Kineske vlasti u petak su priopćile da je Riggsovo tijelo pronađeno na dnu jezera nakon tri dan potrage, no što je točno dovelo do nesreće još je predmet istrage. Ona je otežana jer zrakoplov zbog malog prostora nije nosio crnu kutiju koja bi mogla rasvijetliti što se u kabini događalo neposredno prije udara.

Riggs je bez dozvole ostao jer je pilotirao iznad naseljenog područja u kojem izvođenje akrobacija nije dopušteno i jer je bez licence prodavao vožnje u svom zrakoplovu. Nakon što su u jednom poginuli njegov poslovni partner i putnik, holivudski kaskader našao se na meti američkog tužiteljstva. Sa zakonom je imao problema i zbog krivotvorenja putovnice te dugovanja bankama.

Riggs nije bio na dobrom glasu među kalifornijskim pilotima, no nakon smrti na jednoj od njihovih stranica odana mu je počast rečenicom: ''Zahvaljujući Davidu Riggsu, njegovom pilotskom timu i stručnjacima za vizualne efekte, spektakularne scene u zapaženim projektima poput Casino Royale, Iron Man i Jar Head ne bi bile izvedive.''

>>Bieberov pilot: Bio je toliko napušen da nisam mogao disati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije