Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna televizija:

Pronađeni dio tijela, dva avionska sjedala, putne torbe

Egyptair
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
20.05.2016.
u 11:30

Ostaci su pronađeni 290 kilometara sjeverno od Aleksandrije.

Egipatska vojska pronašla je ostatke zrakoplova EgyptAira koji je u četvrtak nestao iznad Sredozemnog mora, objavila je državna televizija. Ostaci su pronađeni 290 kilometara sjeverno od Aleksandrije.

Egipatska mornarica pronašla je i neke od osobnih stvari putnika i trenutačno traga za crnom kutijom.

Zrakoplov Airbus A320 tvrtke EgyptAir na letu Pariz-Kairo sa 66 putnika i članova posade nestao je s radara u četvrtak rano ujutro pri prijelazu iz grčkog u egipatski zračni prostor.

Šef francuske diplomacije Jean-Marc Ayrault izjavio je u petak na tv postaji France 2 da nema "apsolutno nikakvih naznaka o uzrocima" avionske nesreće EgyptAira za koju su egipatske vlasti iznijele mogućnost terorističkog čina.

Tri francuska istražitelja iz državnog ureda za istrage u civilnom zrakoplovstvu i tehnički stručnjaci iz Airbusa doputovali su u Kairo u petak ujutro kako bi pomogli u istrazi sudbine zrakoplova. Zrakoplov je proizveden u Francuskoj i Francuska sudjeluje u istrazi.

Ayrault je također rekao da će u subotu primiti u Ministarstvu vanjskih poslova obitelji stradalih putnika i predstavnike države "kako bi se iznio maksimum informacija potpuno transparentno" o nestanku Airbusa A320 koji je pao u Sredozemno more sa 66 osoba, od kojih 30 Egipćana i 15 Francuza.

"Sve su mogućnosti razmotrene ali nijedna nije prevladala jer nemamo apsolutno nikakvih naznaka o uzrocima", naglasio je Ayrault.

"Francuska pridonosi jednako kao i Egipat, Grčka i druge zemlje, jedan je avion već na licu mjesta, drugi dolazi, tu su i brodovi", rekao je jutros.

Iako je egipatski ministar civilnog zrakoplovstva ocijenio u četvrtak kako je "veća vjerojatnost" da se radi o terorističkom napadu nego o tehničkom kvaru, Ayrault je ponovno pozvao na oprez.

"Jučer sam dvaput telefonski razgovarao s kolegom Samehom Šukrijem i nije mi to rekao, samo je kazao kako želi da se razmotre sve mogućnosti, transparentno. Egipat i Francuska potpunosti surađuju, to je jako važno", dodao je on.

>>Egipat: Pronašli smo olupinu. Grčka: To nije taj zrakoplov

Komentara 1

Avatar Baroudeur
Baroudeur
11:07 20.05.2016.

Sve u svoje vrijeme jer jedan takav avion ne nestaje bezveze...Jedno sto je sigurno da je Egipat u losoj situaciji i kad pomislis gdje se danas nalazi ta fantasticna civilizacija faraona...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije