Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalan čin

Pronađen kraj Vrsara: Vatrenim oružjem ubijen dobri dupin!

dupin
Duško Jaramaz/PIXSELL
19.09.2013.
u 17:05

Tomislav Gomerčić sa Zavoda za biologiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu rekao je da je dobri dupin, koji je 10. rujna pronađen mrtav na otoku Sv. Juraj ispred Vrsara, uginuo od posljedica ranjavanja metkom.

Tomislav Gomerčić sa Zavoda za biologiju Veterinarskog fakulteta u Zagreba rekao je da je dobri dupin, koji je 10. rujna pronađen mrtav na otoku Sv. Juraj ispred Vrsara, uginuo od posljedica ranjavanja metkom, piše RTL.

– Životinja je pogođena jednim metkom u području desne strane prsnog koša. Metak je prošao ispod baze leđne peraje kroz leđno mišičje i oštetio je izdanke slabinskih kralježaka ovog područja. Putanja metka dalje se nastavlja kroz torakalni čudnovati pletež (rete mirabile thoracis), kroz desnu pleuru u kaudalni režanj desnog plućnog krila. Smrt je nastupila ubrzo nakon što je životinja upucana, jer je prolaskom kroz torakalni čudnovati pletež i desno plućno krilo nastalo jako krvarenje u desnu pleuralnu šupljinu – kazao je Gomerčić te dodao kako su utvrdili da je riječ o odraslom mužjaku vrste dobri dupin.

Dupin je ubijen tjedan dana prije pronalaska pa se pretpostavlja da je ubojstvo moglo biti počinjeno i na otvorenom moru ispred Istre.

>>Harpunom pogođeni dupin Bojan uspješno se oporavio

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije