Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudesno ozdravio

Harpunom pogođeni dupin Bojan uspješno se oporavio

bojan dupin
Institut Plavi svijet
16.09.2013.
u 21:29

Istraživači koji su danas pratili Bojana u skupini s drugim dupinima utvrdili su da je životinja dobro

Bojan, jedan od 20 najrezidentnijih i najpoznatijih dupina Lošinja i Kvarnerića, uspješno se oporavlja, javili su iz Instituta Plavi svijet. Prije nešto manje od mjesec dana, uočene su ozljede na Bojanovom tijelu - malo ispred leđne peraje imao je zabijen metalni harpun duljine preko 1 metar ispucan iz podvodne puške. Unatoč ozljedi, dobri dupin je tijekom opažanja plivao i zaranjao.

- Iako nismo u potpunosti sigurni kako se Bojan uspio riješiti harpuna, pretpostavljamo da se životinja zbog stalne iritacije ozlijeđenog mjesta harpuna pokušala riješiti skokovima i udarcima leđa o površinu što je u konačnici uzrokovalo pucanje vezivnog tkiva i ispadanje harpuna. Na sličan način dupini se rješavaju i parazita na tijelu - kažu stručnjaci iz Instituta Plavi svijet. Istraživači koji su danas pratili Bojana u skupini s drugim dupinima utvrdili su da je životinja dobro te da se ponaša sasvim normalno.

Institut Plavi svijet zahvaljuje se svim posjetiteljima njihove Facebook stranice koji su širili informacije o potrebi praćenja pojavljivanja ove životinje te koji su svojim objavama i email porukama iskazivali svoj interes i zabrinutost za Bojanovo stanje.

>>U Jadranu pronašli dupina s jako oštećenom perajom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije