Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO JAVNOST

Pronađeni novi dokazi: Dvije djevojčice u Njemačkoj su planirale ubojstvo 12-godišnjakinje?

Ubojstvo djevojčice u Njemačkoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.03.2023.
u 09:32

Mirni gradić Freudenberg u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji je u šoku zbog slučaja. Stanovnici navode kako su se djevojčice zajedno igrale na ulici nedugo prije smrti. Djevojčica Luise izbodena je i ostavljena na biciklističkoj stazi.

Mirni gradić Freudenberg u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji je u šoku zbog slučaja smrti 12-godišnje Luise iz Freudenberga, čije je tijelo pronađeno 12. ožujka nedaleko od željezničkog tunela u šumovitom predjelu. Luise je umrla od posljedica brojnih rana uzrokovanih nožem i velikog gubitka krvi. Kako njemački mediji navode, počiniteljice su dvije kolegice iz Luisina razreda od kojih je jedna navodno bila njezina najbolja prijateljica. Stanovnici navode kako su se djevojčice zajedno igrale na ulici nedugo prije smrti. Djevojčica Luise izbodena je i ostavljena na biciklističkoj stazi.

Video: Detalji stravičnog ubojstva u Njemačkoj: TikTok svađa pretvorila djevojčice u ubojice?

Sada su se pojavile informacije kako je moguće da su djevojčice planirale ubojstvo.

Prema pisanju njemačkog RTL-a, u kući jedne od djevojčica pronađeni su dokazi koji upućuju na to da su djevojčice proučavale kaznenu odgovornost mlađih počinitelja. Odnosno, istraživale su jesu li one s 12 i 13 godina kazneno odgovorne, javlja Fenix Magazin.

– Dokazi za to pronađeni su tijekom pretresa u kući glavne počiniteljice. Službenici su prekinuli potragu za oružjem ubojstva do daljnjega. Maloljetnice su djelo priznale, ali oružje kojim je počinjeno ubojstvo još nema - rekao je javni tužitelj Patrick Baron von Grotthuss iz ureda javnog tužitelja u Siegenu.

Njemački zakon propisuje da djeca postaju kazneno odgovorna s 14 godina. Budući da su oba osumnjičenika mlađa od te dobi, pravosudni postupci za maloljetnike razlikuju se od kaznenih pravnih postupaka za odrasle. Prema glasinama, svađa na platformi TikTok bila je razlog ubojstva djevojčice. Prijatelji i stanovnici ostavljaju cvijeće i lampaše na mjestu gdje je u nedjelju pronađeno tijelo 12-godišnje Luise.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije