Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST

Pronađena ručna bomba odbačena uz odvodni kanal

ručna bomba
ilustracija
11.01.2015.
u 12:21

Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je izuzeo bombu

Uz odvodni kanal, na đakovačkoj obilaznici kod skretanja za Selce Đakovačke, jučer je 68-godišnji građanin pronašao ručnu bombu M 91 koju je netko neodgovorno odbacio ne razmišljajući o opasnosti kojom izlaže građane oko sebe. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je izuzeo bombu.

Ovim povodom iz PU osječko – baranjske još jednom podsjećaju građane kako je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacite uljeza“. Naime, prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Policija isto tako poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

- Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92., navode iz policije.

>> Kod Siščanina pronašli pravi arsenal: Skrivao bombe, eksploziv, granatu...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije