Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU UGINULI

Pronađen vlasnik: Štence zamotao u vrećicu i bacio, čeka ga suđenje

Foto: Azil Dumovec
21.09.2020.
u 21:06

Kada su štenci pronađeni bili su puni crva i dehidrirani. Unatoč pruženoj pomoći, svi su uginuli

Pronađena je osoba koja je početkom kolovoza bacila sedam štenaca u polje u Odri, naselju kraj Buzina, te ju uskoro čeka suđenje za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, izvijestili su danas iz Dumovca.

Kada su štenci pronađeni bili su puni crva i dehidrirani. Unatoč pruženoj pomoći, svi su uginuli.

- Kad je i posljednje štene uginulo, čvrsto smo odlučili da krivac za ovo strašno nedjelo neće proći nekažnjeno.Sve informacije kojima smo raspolagali, ustupili smo komunalnom redarstvu i veterinarskoj inspekciji. Zahvaljujući tome ubrzo je pronađen vlasnik kujice za koju se sumnjalo da je majka štenadi. DNK analizom to je i potvrđeno. Vlasnik je otprije poznat po lošem odnosu prema svojim psima. U veljači je utvrđeno da ih nije čipirao niti cijepio. Sada mu se na teret stavlja kazneno djelo. Nadamo se da će kazna za ono što je učinio, biti takva, da više nitko u Zagrebu neće sa štencima pokušati učiniti nešto slično - objavili su iz Dumovca.

Smrt sedam štenaca iz Odre dobit će sudski epilog! Početkom kolovoza preuzeli smo leglo koje je u vreći odbačeno u jedno...

Objavljuje Azil DumovecPonedjeljak, 21. rujna 2020.

Ako se osumnjičenom dokaže krivnja, prijeti mu zatvorska kazna. Naime, Kazneni zakon za onoga tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama predviđa kaznu zatvora do jedne godine.

Ključne riječi

Komentara 2

VA
valpovo
23:02 21.09.2020.

VL u HR nema zakona za ljude kamoli za zivotinje.Vlasnika za svako stene 1 godina zatvora ako ima imalo pravde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije