Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Migrantska kriza

Pronađeno tijelo muškarca, sumnja se na nestalog migranta

Migranti
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
06.02.2019.
u 20:59

U potragu su među ostalim bila uključena 22 policijska službenika, 11 pripadnika HGSS-a iz Rijeke i Pule i psi tragači.

Tijelo mlađeg muškarca, za kojega policija pretpostavlja a je migrant za kojim se tragalo, nađeno je u utorak na nepristupačnom šumskom predjelu Vodni dol, na oko 1000 metara nadmorske visine, priopćeno je u srijedu iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Potraga je pokrenuta nakon što je na području mjesta Žejane u noći 5. veljače zatečen državljanin Sudana u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice prema Sloveniji. On je policiji kazao da je na tom području drugi migrant kojem je potrebna pomoć.

U potragu su se uključila 22 policijska službenika, 11 pripadnika HGSS- a iz Rijeke i Pule s psima tragačima, terenskim vozilom i opremom za pretragu terena, šest vatrogasaca iz Opatija s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija.

Tragalo se na području Žejana, Lisine i Veprinca na sjeveroistočnim obroncima Učke i Ćićariji do mjesta Dol u Istarskoj županiji. Tijelo su našli policijski službenik i član Hrvatske gorske službe spašavanja u pratnji psa tragača u utorak oko 15 sati.  

Tijelo mlađeg muškarca prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije, odnosno utvrđivanja točnog uzroka smrti i identiteta.

Sudanac je prekršajno procesuiran prema Zakonu o strancima, navodi se u priopćenju.

Vlaho Orepić o fiktivnim prebivalištima

   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije