Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga traje

Pronađene ljudske kosti u vatikanskom veleposlanstvu u Rimu

vatikan
Foto: Reuters
1/2
31.10.2018.
u 08:54

Talijanski mediji su izvijestili da forenzičari pokušavaju utvrditi je li riječ o posmrtnim ostacima Emanuele Orlandi, 15-godišnje kćeri vatikanskog zaposlenika koja je nestala 1983.

Radnici su pronašli ljudske kosti u vatikanskom veleposlanstvu u Italiji i policija istražuje taj slučaj, priopćio je Vatikan.

Talijanski mediji su izvijestili da forenzičari pokušavaju utvrditi je li riječ o posmrtnim ostacima Emanuele Orlandi, 15-godišnje kćeri vatikanskog zaposlenika koja je nestala 1983.

Vatikan navodi da su dijelovi kostiju otkriveni tijekom obnove veleposlanstva Svete Stolice nedaleko od Galerije Borghese u Rimu.
Istragu vodi glavni tužitelj  Giuseppe Pignatone.

Nestanak Emanuele Orlandi jedna je od najvećih misterija suvremene talijanske povijesti. Ona je oteta 22. lipnja 1983. nakon što je napustila obiteljski dom u Vatikanu i otišla na sat glazbene umjetnosti u Rim. Imala je 15 godina. Njezin otac bio je zaposlenik Svete Stolice.

Njezin nestanak prvotno se povezivao s mogućim pokušajem nepoznatih osoba da ishode oslobađanje Mehmeta Alija Agce, turskog napadača koji je nastrijelio papu Ivana Pavla II 1981. i u to vrijeme je služio doživotnu zatvorsku kaznu u talijanskom zatvoru.

Godine 2005. anonimna osoba nazvala je televizijsku emisiju i rekla da je tajna otmice Orlandi pokopana zajedno s Enricom "Renatinom" De Pedisom, mafijašem koji je nekoć bio na čelu ozloglašene bande Magliane koja je terorizirala Rim osamdesetih godina.

Policija je otvorila njegov grob 2012., ali u lijesu su bile samo kosti De Pedisa, ubijena 1990. u mafijaškom obračunu.
U vatikanskom priopćenju ne spominje se Orlandi.

Ključne riječi

Komentara 4

DI
Direkt
10:08 31.10.2018.

Kada bi zakopali po našim vatikanskim ispostavama tko zna što bi izišlo.

TO
Toni70
09:15 31.10.2018.

Ako je Saudiska Arbija super prijatelj sa demokracijom -Katolicima i Amerikom zašto nebi bili i sa Papom ? . Dali netko pratio koliko diplomata su ti dobri sa zapada potjerali u Sadusku Arbiju ? Nula ili niti jednoga ?

NO
nogogaz
10:12 31.10.2018.

Mogu bit za uzor Saudijcima.... Mozda se u tom slucaju ipak ne radi o pedofiliji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije