Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banožić bez protukandidata

Promjene u HDZ-u Vukovarsko-srijemske županije: Borba se vodila za mjesta potpredsjednika

Zagreb: Mislav Herman glasovao je na unutarstranačkim izborima za GO HDZ-a
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/3
19.10.2021.
u 14:29

Najviše glasova osvojio je Damir Dekanić koji je na svibanjskim lokalnim izborima izabran na mjesto župana Vukovarsko – srijemske županije

Nedjeljni unutarstranački izbori u HDZ-u Vukovarsko – srijemske županije očekivano su donijeli i niz promjena u ovoj stranci. S obzirom da Mario Banožić nije imao protukandidata za mjesto predsjednika Županijskog odbora, ministar u Vladi RH ostao je na toj dužnosti. Međutim, prava borba se vodila za četiri mjesta potpredsjednika i tu je došlo do promjena.

Najviše glasova osvojio je Damir Dekanić koji je na svibanjskim lokalnim izborima izabran na mjesto župana Vukovarsko – srijemske županije. Prije ove dužnosti Dekanić je bio načelnik Općine Andrijaševci, kod Vinkovaca, a potom i voditelj poslovnice Hrvatskih šuma Vinkovci. U „sedlu“ je i dalje ostao Josip Šarić koji je na čelnom mjestu Otoka gotovo 30 godina. On je i jedina konstanta dosadašnjeg HDZ-a u Vukovarsko – srijemskoj županiji s obzirom da su gotovo svi stariji članovi stranke u međuvremenu smijenjeni sa svojih dužnosti.

Novost na mjestu potpredsjednika županijske organizacije je i Franjo Orešković koji dolazi iz Vukovara. On je na prošlim lokalnim izborima izabran za dožupana. Četvrti potpredsjednik HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije biti će gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Na taj način zadovoljeni su interesi Vinkovaca, kao najbrojnije stranačke podružnice, ali i Vukovara i Otoka. 

Dovoljan broj glasova za mjesto potpredsjednika HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije nisu uspjeli skupiti veterani stranke – Božo Galić i Stevo Culej. Galić je tijekom 16 godina, odnosno četiri puna mandata, bio župan Vukovarsko – srijemske županije. Culej je pak u prethodnom sazivu Hrvatskog sabora bio saborski zastupnik. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije