Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJEZNIČKA NESREĆA
Povratak na članak

Prometni stručnjak o strašnoj tragediji kod Novske: Nesreća ukazuje na 4 teška propusta

Prolazak kroz crveni signal najteži je prekršaj u prometu, koji za strojovođu indicira kaznenu odgovornost i gubitak radnog statusa.

Komentari 5

MZ
mzapresic
12:09 10.09.2022.

samo sam procitao tko je Prometni strucnjak....ne citam clanak hvala 👍

VL
V0
Vlaskoulicanec3.0
19:43 10.09.2022.

E moj stručnjake: auto izađe iz servisa i ode nešto što se u servisu nije vidjelo.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:20 10.09.2022.

Gospodin je možda stručnjak za cestovni promet, ali za željeznički sigurno nije.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:18 10.09.2022.

Upravo stoga, ali ne samo zbog toga, nedopustivo je da sigurnosni sustav radi bez sigurnosne redundancije, koja bi trebala uključivati pouzdanu radijsku i mobitelsku vezu upravljačko-sigurnosne službe i strojovođe te mogućnost isključivanja električnog napajanja lokomotive, ističe Marušić - sve to što stručnjak navodi postoji na željeznici i to funkcionira, tako da ova izjava ukazuje na slabu upućenost stručnjaka u funkcioniranje željezničkog prometa.

VL
ZA
zagabria8
10:50 10.09.2022.

Drugim riječima sve je u banani. Amerika prije 40 godina sletjela na Mjesec a naši nisu u stanju dovesti vlak u jednom komadu na ravnoj pruzi. Ukinite HŽ dok nema više žrtava

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.