Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost prometa
Povratak na članak

Ove godine na cestama već poginulo 27 osoba, 17 posto više nego lani

Stručnjaci upozoravaju da je lani u prometu poginulo osmero djece, a 62 posto kao putnici u automobilu

Komentari 1

RE
realisticki
07:39 01.03.2018.

Kada se radi o ekonomiji, zdravstvu, socijalnom uređenju u državi i drugim parametrima usporedbe, često se uspoređujemo sa Švedskom. Ne treba naglašavati, da te usporedbe u velikoj većini govore u korist Švedske. Ista stvar je i u broju saobraćajnih nesrećasreća na našim cestama, pa sa time i broju poginulih od 331 osobe u 2017-oj. U Švedskoj sa 9 800 000 stanovnika zadnjih godina u saobraćaju pogine između 260 i 270 osoba. Ne treba naglasit da je u Švedskoj broj automobila u saobraćaju stalnom porastu, a isto tako je u porastu i svijest vozača, pa i donošenje političkih odluka u smjeru poboljšanja uvjeta u saobraćaju. Dok vlasnici BMW-a i Audia smatraju da su oni glavni faktor na cestama, imat će mo crnu statistiku koje će se trebat bojat, a i sramit.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.