Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLI KROZ CRVENO

Zabio se u vozilo Hitne koje je pod rotacijom prevozilo bolesno dijete

Hitna pomoć
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
07.08.2019.
u 17:32

Ozlijeđenih, srećom, nije bilo.

Danas oko 13 sati na cesti između Nina i Vira, pokraj trgovine Plodine, došlo je do sudara osobnog automobila i vozila Hitne pomoći. U vozilu su pod signalizacijom i rotacijom prevozili bolesno dijete u Zadar.

– Ozlijeđenih nema, a ekipa na mjestu događaja utvrđuje okolnosti nesreće - kratko doznaje Antena Zadar iz zadarske policije.

Iz Zavoda za hitnu medicinu su objasnili za Antenu Zadar kako se radilo o hitnom slučaju te je njihovo vozilo prošlo kroz crveno na semaforu. Do sudara je došlo jer se automobil tom prilikom nije maknuo. Po bolesno je dijete brzo stiglo drugo vozilo iz Zadra.

Ključne riječi

Komentara 16

ZO
Zooltan
19:11 07.08.2019.

samo retard može ići oduzimati prednost hitnoj pod rotacijom

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
21:40 07.08.2019.

Najvjerojatnije se radilo o strancu koji nije naviknut na hrvatske okolnosti. Ima zeleno na semaforu i misli da može proć.. E nemože..

Avatar 1HGZ.
1HGZ.
22:57 07.08.2019.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama (u članku 59. stavku 1.) jasno definira da crveno svjetlo znači zabranu prolaza za sva vozila i tu nema izuzetaka, naglašavajući da ni vozila hitne pomoći, vatrogasca i policije ne smiju preko crvenog prolaziti kroz križanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije