Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon kaosa

Smirilo se stanje: nema kolona i dužih čekanja

HAK prometne gužve prema moru
HAK
01.07.2017.
u 19:39

Vozi se usporeno kod čvora Matulji u smjeru Istre (Opatije), kolona vozila je duga oko 1 km

Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko i Demere na izlazu s autoceste u smjeru Zagreba navečer nema kolona i dužih čekanja, nakon što su tijekom dana kolone bile kilometarske. Promet je srednje gust na cestama u smjeru unutrašnjosti i obrnuto prema moru, pojačan na cestama u priobalju, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 19 sati.

Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Da bi putovanje prema odredištu bilo što ugodnije, vozačima se savjetuje često odmarati, najbolje nakon svaka 2 sata vožnje. Vozačima se također savjetuje da prije polaska na put provjere tehničku ispravnost svojih vozila te da se prije puta informiraju o stanju u prometu.

Vozi se usporeno kod čvora Matulji u smjeru Istre (Opatije), kolona vozila je duga oko 1 km.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri bit će u nedjelju, 2. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, dijelom Lička magistrala.

Zbog radova i gustog prometa u smjeru GP Gruškovje (Macelj) na izlazu iz Slovenije dolazi do povremenih zastoja. 
S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

U prekidu je trajektna linija Mali Lošinj - Premuda - Silba - Olib - Ist - Zadar.

Ostali trajekti i svi katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentara 21

WA
wannabenovinari
15:25 01.07.2017.

Uvedite vinjete, cestarski uhljebi, pa će biti manje gužvi i čekanja.

DA
davorek1
11:42 01.07.2017.

Zašto ne završe radove kod Svete Helene i Kraljevečkih Novaka??? Gužve bi bile manje. Ne vudim da iko išta radi kod Kraljevečkih Novaka. A radovi će trajati do kraja sedmog mjeseca. Bravo HAC!

SA
sargu123
16:00 01.07.2017.

Stara cesta je bolja! Ne želim plačati uhljebe u naplatnim kućicama. Na relaciji ZG-ST uštedi se više od 200 Kn u jednom pravcu jer se i manje goriva potroši. Autocestom auto troši cca 5.5l/100 dok je starom cestom prosjek 4.5l/100 Diesel-a. Provjereno više puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije