Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

ProLife i Vigilare predali potpise za zaštitu nerođene djece i pomoći trudnicama

Inicijativa ProLife.hr je potpise, koje je prikupljala putem nacionalne peticije "Imam pravo živjeti" tijekom ožujka i travnja ove godine, u Sabor donijela u 12 dječjih kolica jer se, pojasnili su, procjenjuje da se dnevno ubije 12 djece.
13. listopada 2017. u 12:30 9 komentara 574 prikaza
Foto: Tea Romić
Pogledajte galeriju 1/6

Predstavnici građanske inicijative ProLife.hr i Zaklade Vigilare predali su Hrvatskom saboru 168.561 potpis građana kojim traže da se zakonski zaštiti nerođeni život u Republici Hrvatskoj te konkretno pomogne ženama koje žele roditi svoje dijete.

Istanbulska konvencija UDRUGA VIGILARE Prvi prosvjed protiv Istanbulske konvencije: 'Odbacimo rodnu ideologiju'

U Saboru su ih primili predstavnici vladajuće većine, uglavnom HDZ-a - potpredsjednik Sabora Željko Reiner, Davor Ivo Stier, Ante Babić, Ivan Čelić te HRAST-ov Hrvoje Zekanović.

Inicijativa ProLife.hr je potpise, koje je prikupljala putem nacionalne peticije "Imam pravo živjeti" tijekom ožujka i travnja ove godine, u Sabor donijela u 12 dječjih kolica jer se, pojasnili su, procjenjuje da se dnevno ubije 12 djece.

- Hvala vam što ste nas primili. Danas smo vam došli s potpisima građana koje smo prikupljali prije ljeta s kojima se zalažemo za dvije stvari u najavljenim izmjenama tzv. Zakona o pobačaju koje idu u smjeru zaštite nerođenoga života i veće pomoći trudnicama. Dajemo vam mandat da te potpise u naše ime predate nadležnim institucijama – kazao je predsjednik Zaklade Vigilare Vice Batarelo. Osim toga, naglasio je, Saboru predaju i pravnu analizu Istanbulske konvencije.

- Mi nismo za ratifikaciju te vrlo kontroverzne konvencije i protivimo se uvođenju rodne ideologije u pravni sustav – naglasio je Batarelo koji je u Sabor došao u pratnji predsjednice Hrvatskoga pokreta za život i obitelj Katarine Kovačević, predsjednice udruge Glas roditelja za djecu (GROZD) Kristine Pavlović, voditeljice Odjela za majčinstvo i obitelj u Zakladi Vigilare Ivane Foretić, psihijatra Hermana Vukušića i studentskog kapelana don Damira Stojića.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner ispričao je predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića jer je spriječen.

- Proslijedit ćemo vaše prijedloge Ministarstvu zdravstva na daljnje razmatranje, ali i proučiti analizu Istanbulske konvencije – objasnio je Reiner, na što je Batarelo zahvalio ustvrdivši kako je to primanje u Saboru festival demokracije.

- Hrvatski sabor je Sabor svih građana, predstavlja svu raznolikost i otvoren je za sve inicijative jer je to uloga Sabora – zaključio je Reiner.

1 / 1
Ivo Josipović

Inače, inicijativa Prolife.hr je prije dolaska u Sabor organizirala kratko okupljanje pred Saborom, na Markovom trgu, gdje su, između ostalog, poručili i kako novoizabrani sudac Ustavnog suda Goran Selanec ne bi trebao obnašati tu dužnost zbog svojih stavova o pobačaju i gay brakovima.

Noć kazališta BRANIMIR POFUK Odgodom Noći kazališta država i društvo opet popuštaju najgorima i najneukijima ogrnutima zastavom Ivo Josipović, bivši predsjednik države DAVOR IVANKOVIĆ Napadom Josipovića na Crkvu počela bitka za Pantovčak Ivo Josipović Ivo Josipović Ako se ljevica ne udruži iza jakog kandidata, Grabar-Kitarović opet bi mogla biti izabrana
MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja