Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Projekcija nove, Plenkovićeve Vlade

Naslovnica 15.9.
Foto: VL
15.09.2016.
u 00:06

Imena još nisu na stolu, no u igri su Petrov, Stier, Orepić, Maletić, Marić, Ćorić, Bekavac...

Vlada HDZ-a i Mosta, po svemu sudeći, mogla bi biti formirana najkasnije do kraja listopada. I u HDZ-u i Mostu čuju se slične ocjene; pregovori idu u dobrom smjeru, razgovara se argumentirano, citirat ćemo; konstruktivno i kvalitetno. Da te poruke nisu samo obična kurtoazija i magla za javnost, svjedoči i to što u oba tabora – i u HDZ-u i u Mostu – praktički vlada zavjet šutnje.

Iako će kadrovska politika biti posljednja na redu, ipak se već naziru obrisi nove Vlade. Analizirajući ljude kojima se Andrej Plenković okružio i koji su u kampanji za parlamentarne izbore iznosili resorne programe, već se može naslutiti tko bi mogli biti novi ministri. Naravno, neke informacije već kolaju i unutar samog HDZ-a.

Tako se naveliko čuje da bi Davor Ivo Stier, politički tajnik HDZ-a, mogao biti ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade za unutarnje i vanjske poslove, a Ivana Maletić potpredsjednica za gospodarstvo. Božo Petrov ponovno bi bio potpredsjednik Vlade.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće priče:

>>Raskol u HSS-u – Beljak: Petir je suspendirana. Petir: Beljak mora otići

>>Marićeva porezna reforma i prije Nove godine

>>Novi šef Uefe: Slovenac Čeferin voli hrvatske sportaše, ima kuću na Hvaru...

>>Preokreti u SDP-u: Stvara se treći blok, koji za šefa želi Miljenića

>>Rimski klub: Za spas Zemlje treba ograničiti gospodarstvo i rađanje

>>Kakav krumpir jedemo. Je li batata zdravija od ličkog krumpira?

Foto: VLm

Komentara 17

DU
Deleted user
22:29 14.09.2016.

Raspad HSS-a je siguran. Prije pet dana na TV-u, Stier kaze Beljaku;"Bit ces grobar HSS-a". I bome je u pravu. SDP ce se tako posvadjati medjusobno, da ce iducih 10 god lizati rane. Cak se ne bi ni cudio dada Zoki uleti kao "bolje da se vratim jer ovo ne ide bez mene". Realno, nakon Zokija nema tko voditi SDP jer je to toliko deficitarna stranka s kadrovima da je to za plakati. Mislim, na srecu...

Avatar dobry
dobry
21:53 14.09.2016.

Gospodin Stier-dobro rješenje za MVEP!

DU
Deleted user
00:54 15.09.2016.

Tesko onome to sad mora s provesti reforme. Jer u Hrvatsku ne dolazi vise jeftini novac kao sto je bilo prije desetak godina. Znaci porez ce biti kao u drugim zemljama koje zive jednim dijelom od turizma, Italija, Grcka, Spanjolska, Portugal... A to znaci veliki porezi na nekretnine i imovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije