Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uzgajali i "dilali" marihuanu, besplatno je davali učenicima

Dvojac u dobi od 23 i 26 godina je uz kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok su ostali kazneno prijavljeni u redovnom postupku.
01. lipnja 2017. u 12:13 1 komentara 633 prikaza
Foto: MUP

Korčulanska policija pritvorila je 26-godišnjaka i 23-godišnjakinju zbog sumnje da su na tom otoku proizvodili i prodavali marihuanu te je besplatno nudili maloljetnicima (učenicima), a zbog čega su kazneno prijavljeni i 19-godišnjak te jedan maloljetnik.

PRONAĐENA DVA LABORATORIJA Policija u akciji 'Rio' zaplijenila marihuanu, hašiš, kokain...

Dubrovačko-neretvanska policija je izvijestila da je višemjesečna istraga korčulanske policije rezultirala kaznenim prijavljivanjem četiri osobe, sve zbog kaznenih djela vezanih uz droge.

Muškarac (26) i žena (23) osumnjičeni su da su sadili indijsku konoplju i od nje proizvodili marihuanu, koju su potom prodavali.

Temeljem naloga dubrovačkog Županijskog suda, policija je u srijedu na području Vela Luke i Čare pretražila dvije kuće koje osumnjičeni koriste, gdje je pronašla i oduzela više od tri kilograma marihuane i dvije drobilice. Na području Vela Luke pronađena je i njihova plantaža indijske konoplje, na kojoj je bilo zasađeno 12 stabljika visine od 60 do 110 centimetara.

Istragom je utvrđeno i da je spomenuti 26-godišnjak dio marihuane besplatno dao maloljetniku koji je "travu" dalje preprodavao ili je besplatno davao na uživanje većem broju učenika škole koju i sam pohađa. Policija je i kod njega pronašla i oduzela mu manju količinu te droge.

Policija je utvrdila i da je jedan 19-godišnjak u zadnjih mjesec dana tom i drugim maloljetnicima besplatno davao marihuanu, koji su oni uživali u njegovu vozilu. Kod njega je policija pronašla tri zasađene stabljike indijske konoplje, visine od 23 do 75 centimetara.

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanje trošenja droga, policija je kazneno prijavila maloljetnika, 19-godišnjaka i 26-godišnjaka, dok je 23-godišnjakinja kazneno prijavljena zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Dvojac u dobi od 23 i 26 godina je uz kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok su ostali kazneno prijavljeni u redovnom postupku.

Patrick Stewart U medicinske svrhe Patrick Stewart priznao: Marihuana mi pomaže u liječenju Heroin GRANIČNI PRIJELAZ Zaplijenili 150.000 eura vrijedan heroin Željko Dolački Odbijene žalbe Željka Dolačkog MUP mora vratiti na posao

 

 

 

Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

  • ObrenM:

    Ovi dileri su mekog srca.Par puta besplatno,a onda ovisnost i prodaja svega iz kuce da "darovani"moze ovoga puta uz placanje doci do droge.