Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽANA SJEDNICA

Programsko vijeće HRT-a izabralo Zdravka Kedžu za predsjednika iduće 4 godine

Zagreb: Programsko vijeće HRT-a  održalo  64. sjednicu uz mjere socijalne distance
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
22.03.2021.
u 15:10

Novo vodstvo Programskog vijeća izabrano je glasovima šest od jedanaest članova Vijeća

Programsko vijeće HRT-a na konstituirajućoj sjednici u ponedjeljak je za predsjednika u novom četverogodišnjem mandatu izabralo Zdravka Kedžu, a za dopredsjednicu Ozanu Ramljak.

Novo vodstvo Programskog vijeća izabrano je glasovima šest od jedanaest članova Vijeća nakon zasebnih tajnih glasovanja gdje su protukandidati Kedži i Ramljak bili Vlaho Bogišić i Lidija Gašparović.

Programsko vijeće HRT-a ovjerilo je i mandate sedam članova izabranih u Hrvatskom saboru početkom ožujka, ali je i ždrijebom odlučeno da će, sukladno saborskoj odluci, dvojica članova - Zorislav Lukić i Ivo Lučić imati dvogodišnji skraćeni mandat, a preostalih pet - Vlaho Bogišić, Nikola Baketa, Ozana Ramljak, Đemal Bratić i Robert Markt bit će članovi Vijeća u iduće četiri godine.

“Dovedeni smo u situaciju da ždrijebom moramo birati mandate i mislimo da to nije u skladu sa dobrom praksom, demokratskim uzusima, ali i s Ustavom i nekim drugim odredbama’’ kazao je Kedžo pritom izražavajući nezadovoljstvo, kako je istaknuo, cijelog Programskog vijeća.

Programsko vijeće najavilo je i kako će sljedeću sjednicu na kojoj će raspravljati o programu HRT-a održati nakon Uskrsa.

Prihvaćena je i odredba kojom se redovna sjednica Vijeća može održati i putem dostupnih online platformi ili kombinacijom online platformi i sjednice uživo kada je iz opravdanih razloga nije moguće održati u prostorijama HRT-a. O tome bi, na temelju prihvaćenog zaključka, odlučivali predsjednik Programskog vijeća uz dogovor s glavnim ravnateljem HRT-a.

Tijekom rasprave o načinu i o ritmu održavanja sjednica Programskog vijeća, neki vijećnici zalagali su se za smanjivanje broja sjednica pozivajući se, između ostaloga, i na epidemiološke razloge na što im je oštro odgovorio član Vijeća iz redova zaposlenika HRT-a Stipe Alfier.

“A što mislite svi vi skupa - da se mi samo raspustimo i čekamo dan da netko proglasi da korone više nema. Meni je neugodno primati novce, uz plaću svoje firme, da sjedim doma, a  da se uopće ne sastaje Programsko vijeće. Mislim da bi se trebali sastajati svaki tjedan koliko ima stvari koje bismo mi trebali raspravljati”, zaključio je Alfier.

 

Pogledajte kako je Zagreb izgledao na dan potresa, a kako izgleda danas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije