Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurska županija
Povratak na članak

Proglašena prirodna nepogoda zbog suše, šteta 150 milijuna kuna

Općinska i gradska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika, nakon čega su dužni konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete u roku od 50 dana proglašenja prirodne nepogode.

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
11:39 30.08.2022.

kolko se ja sjećam, županija, gradovi i općine, sufinanciraju osiguranje od ovakvih nepogoda... prošla su vremena kad je država davala novac radi neke štete zbog mraza, tuče, poplave. trebala su već proći. imaš mogućnost osigurati usjev, izvoli plati, drugi ti još pomognu u tome. kakve koristi od toga što će neka bakica prijaviti štetu na vrtu, 50 kvadrata krumpira, 14 stabljika paradajza... pravi proizvođač se osigurava od ovakvih stvari. ovi hobi ne žive od toga, i ne treba bacati i tih par milijuna na to, nikakve koristi. da se s tih par milijuna pomogne pravim proizvođačima u osiguranju usjeva, e onda smo napravili posao. ovako, još jedan vid socijalne pomoći. ej, 113 kuna budu dobili za kukuruz! obrada zahtjeva i troškovi plaćanja su tu negdje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.